Solo-album 'Blauwe Vear' van Jack Poels (Rowwen Hèze) komt vandaag uit

27-03-2020 @ 09:29

Releasetour van eerste solo-album in 35 jaar van de zanger gehalveerd

Vandaag is, na eerdere releases van drie singles, het eerste solo-album van Rowwen-Hèze frontman Jack Poels uitgebracht via Snowstar Records; ‘Blauwe Vear’ is een openhartig album vol ingetogen americana muziek met kleine woorden over grote emoties. Geen polka of tex-mex, maar melancholie en weemoed; akoestische luisterliedjes van een man met een gitaar en een verhaal.
Het is Jack Poels' eerste solo-album.

De tour met in eerste instantie twintig shows, waarbij Jack live wordt bijgestaan door Jan Hendriks (Doe Maar) en Bart Jan Baartmans, werd aangevuld met reeds vier extra concerten, vanwegen de snelle uitverkoop. Maar wegens de nieuwe maatregelen is nu toch de helft van de data noodgedwongen gecanceld. Voor de shows die wel door gaan is de begeleiding klein gehouden waardoor de poetische teksten nog meer opgloeien en licht werpen op de soms duistere wegen van het leven. Het wordt een tour vol Nederlands/ Limburgstalige ballades, die wijsheid ademen, kleurvelden schilderen en getuigen van oprechtheid. De muziek van het solo-album wordt aangevuld met enkele andere favorieten van Jack, Jan en BJ.

Jack Poels over het album: “27 is mijn geluksgetal. Ik ben jarig op 27 juni, mijn stamkroeg heeft huisnummer 27 en vandaag, 27 maart, komt de ’Blauwe Vear’ uit. Het heeft zo moeten zijn. Zoals veel rondom dit album zo heeft moeten zijn. Het vinden van de veer, de mensen die op mijn pad kwamen… En nu is ‘ie er dan echt. Ik ben blij dat het zover is.”

Bij de eerste singles die van het album verschenen, maakten zowel Louk Voncken, als Rob Hodselmans (bekend van de documentaire 'Nao 't Zuuje' met Lex Uiting) videoclips die goed zijn ontvangen.

De gereduceerde tour:
02 juni - AINSI, Maastricht (uitverkocht)
03 juni - AINSI, Maastricht (uitverkocht)
04 juni - Effenaar, Eindhoven
09 juni - Het Paard van Troje, Den Haag
10 juni - De Toonzaal, Den Bosch
11 juni - De Maaspoort, Venlo (uitverkocht)
17 juni - De Groene Engel, Oss
02 juli - De Maaspoort, Venlo
09 juli - Luxor Live, Arnhem
15 juli - Het Beukenhof Amphitheater, America (uitverkocht)
16 juli - Het Beukenhof Amphitheater, America (uitverkocht)

'Blauwe Vear' is nu beschikbaar op Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer en Bandcamp. Daarnaast is het album verkrijgbaar bij de muziekwinkels en is het online te bestellen via o.a. de webshop van Snowstar Records.