Stef Bos: release ‘Daarom zijn wij vrij’ in het kader van 75 jaar bevrijding + boek van Stef Bos

25-04-2020 @ 19:27

In de stilte van de Corona storm ging bij Stef Bos deels het vizier naar het verleden. Hij begon aan een reeks opnames onder de titel ‘2020’ en zette op YouTube nieuwe versies van oudere songs gespeeld thuis achter zijn piano. ‘Daarom zijn wij vrij’ is één van die songs. Een lied geschreven in opdracht van Nationaal Monument Kamp Vught tien jaar geleden. Hij speelde al langer met het idee de song een tweede leven te geven. De tekst deels te herschrijven en een meer sobere versie te maken in het kader van de herdenking van 75 jaar bevrijding. De opname van de nieuwe versie komt ironisch genoeg in een tijd waarin we weer opnieuw op een andere manier over onze vrijheid moeten waken.

De track is te vinden op : Spotify, iTunes, Amazon, Google Music, Deezer, Tidal, Qobuz

Nieuw boek van Stef Bos in de reeks ‘Taalkunstenaars’
Bij uitgeverij Nieuw Amsterdam wordt 28 april een bloemlezing van teksten en commentaar uitgebracht van Stef Bos.
In de reeks ‘Taalkunstenaars’ probeert Stef aan de hand van een reeks liedteksten te schrijven over het schrijven zelf. Niet de zanger maar het lied staat centraal.
Aan de hand van een serie thema’s krijg je een mooie indruk over hoe zijn teksten ontstaan en hoe hij zich daarin heeft ontwikkeld in de loop der tijd.
Het uitgangspunt van Stef bij dit boek was ook was om anderen van alle leeftijden aan te zetten tot het schrijven van hun eigen teksten.
Het boekje wordt opgesierd door een voorwoord van Ali B, die Stef redelijk goed heeft leren kennen door wat ze samen hebben gedaan en een uitgesproken mening over hem heeft.
Ook voorzien van bijbehorende Spotify playlist.

www.stefbos.nl