Internationaal metal/rock project Fleetburner brengt emotioneel en gevarieerd album uit

12-06-2020 @ 09:15

Komende september zal een bijzonder en verrassend debuutalbum verschijnen van Fleetburner, een nieuw project geïnstigeerd door de Nederlandse gitarist/songwriter Kevin Storm en gerealiseerd met een keur aan musici uit de internationale metalwereld. 12 Juni verschijnt eerste single 'Open Water' en is te beluisteren op de digitale streaming platforms. Het album zal worden uitgebracht op CD, dubbel LP en digitaal via het aan Bertus Distributie gelieerde Butler Records (o.a. Claw Boys Claw, Anneke van Giersbergen, Batmobile, Jules Deelder, De Niemanders, Knight Area).

Het vuur van Fleetburner werd voor het eerst aangewakkerd in Enschede in 2018, toen mastermind Kevin Storm in twee maanden in een vlaag van inspiratie een heel album schreef. Een conceptalbum over alles achter je laten, al je schepen verbranden en met een nieuw vaartuig koers zetten naar... waar je dan ook maar ooit zult belanden.

Kevin en de Noorse drummer Tomas Myklebust ontmoetten elkaar tijdens een tour met Vulture Industries (Season of Mist) en besloten aan het eind van die tour dat ze toch echt samen een band moeten beginnen. Dit bleek het fundament voor Fleetburner, waarna Kevin de cirkel rond maakte met het benaderen en toevoegen van de andere musici waarvan hij de meeste op verschillende tournees heeft ontmoet, zoals ex-In Flames bassist Peter Iwers en Dark Tranquillity/ex-Arch Enemy gitarist Christopher Amott.

De zoektocht naar een geschikte zanger bleek een grotere uitdaging. Gedurende negen maanden spendeerde de formatie heimelijk voor het publiek met een niet nader te noemen bekende Vlaamse popzanger. Een periode waarin zelfs songs werden opgenomen en gemixt, maar helaas zorgden familieproblemen er voor dat die line-up niet het daglicht zal zien. Deze tegenvaller wordt echter recht gezet door de onverwachte komst van de Amerikaanse zanger Ken Simerly. Een relatieve nieuwkomer in de scene waarvan dit zelfs zijn eerste full length opname is, hetgeen zijn prestatie des te indrukwekkender maakt. Zijn bijdrage zorgt er mede voor dat het eindresultaat niet in één (sub)genre te plaatsen is en je elementen van heavy metal, thrash, black, prog en classic rock terug hoort.

De zang van Ken grijpt namelijk terug op de gloriedagen van de rock, daar hij onbevreesd is zijn hart uit te storten met een indrukwekkend vocaal bereik. Deze emotionele diepgang is precies wat nodig is om het verhaal van Fleetburner tot leven te wekken. Een verhaallijn dat een geheel leven omvat, van een onzeker weggelopen kind tot de reis van een volwassen man die worstelt met zijn innerlijke demonen.

Line-up :
Vocals: Ken Simerly
Bass: Peter Iwers (ex-In Flames, ex-Cyrha)
Drums: Tomas Myklebust (Vulture Industries, Slegest)
Keys: Veli-Matti Kananen (Kalmah, One Morning Left)
Guitars/songwriting: Kevin Storm (session for Equilibrium, Shining, e.v.a)

Open Water
De eerste van drie singles die zullen verschijnen is 'Open Water', de vierde track van het album. In dit nummer bereikt de hoofdpersoon, de Fleetburner, het open water nadat hij is gevlucht van het land, waar schijnbaar alleen nog oorlog en natuurrampen lijken te heersen en de mensheid vast zit in een eindeloze cirkel van menselijk falen en pijn. De Fleetburner hijst de zeilen met geen echt doel behalve het wegvaren van die pijn, alhoewel achtervolgd door bloedvergieters die willen hebben wat hij heeft.

Een emotionele en persoonlijke song die gaat over over het dragen van de last van je medemens en het nemen van wat nooit gegeven is.

Bekijk de lyric video hier onder en/of stream via: https://fleetburner.lnk.to/openwater

www.instagram.com/fleetburner_official

www.facebook.com/fleetburner