Volgens Sky Radio is ‘Banana’ van Conkarah ft. Shaggy dé zomerhit van 2020

24-07-2020 @ 14:54

‘Banana’ van Conkarah ft. Shaggy gaat de boeken in als dé zomerhit van 2020, althans dat is bepaald door de luisteraars van Sky Radio. Het liedje, dat bekend werd door TikTok en inmiddels wereldwijd door jong en oud wordt meegezongen en meegedanst, heeft de meeste stemmen gekregen van de luisteraars. Daarmee staat de hit bovenaan in de ‘Summer Top 101’ van Sky Radio, de hitlijst met de beste zomerhits. Het ongekend populaire ‘Banana’ heeft ervoor gezorgd dat all-time favourite ‘Despacito’ van Luis Fonsi ft. Daddy Yankee het dit jaar moet doen met een tweede positie. ‘Senorita’ van ‘Shawn Mendes en Camila Cabello maakt de Top 3 van de zomerse hitlijst compleet. De ‘Summer Top 101’ wordt van 09.00 uur tot 18.00 uur uitgezonden op 24 uli bij Sky Radio.

Top 5
1. Conkarah ft. Shaggy – Banana
2. Luis Fonsi ft. Daddy Yankee – Despacito
3. Shawn Mendes & Camila Cabello – Senorita
4. Justin Timberlake – Can’t Stop The Feeling
5. Underdog Project – Summer Jam 2003

De hoogst genoteerde Nederlands act in de ‘Summer Top 101’ is BLØF ft. Geike Arnaert met ‘Zoutelande’ op de achtste positie. Daarna volgen Armin van Buuren met ‘Sunny Days ’(positie negen) en Vengaboys met ‘We’re Going To Ibiza’ op positie achttien. Nieuw in de hitlijst zijn onder andere ‘Blinding LIghts' (positie 26) en 'In Your Eyes’ (positie 45) van The Weeknd en de remake van ‘Alane’ van Robin Schultz en Wes. Het origineel van laatstgenoemde komt uit 1997 en het nummer stond destijds in de winter wekenlang op de hoogste plek in de hitlijsten. De remake van de Duitse dj en producer is eveneens populair en staat op positie tien in de zomerse hitlijst.

De meest genoteerde act in de 'Summer Top 101' is Enrique Iglesias. De Spaanse zanger heeft vijf noteringen waaronder ‘Duele El Corazon’ (positie vijftien), ‘El Perdon’ (positie 28) en ‘Subeme La Radio’ (positie 52). Ook Luis Fonsi is goed vertegenwoordigd in de zomerse hitlijst. De zanger heeft drie noteringen bemachtigd, waaronder ‘Despacito’ (posiite twee), ‘Echame La Culpa’ (positie 31) en ‘Date La Vuelta’ (positie 92).

Note redactie:

door de jaren heen is pas na de zomer te bepalen wat de werkelijke zomerhit van een jaar is, dat wordt mede bepaald door de populariteit in de vele clubs op de vakantielocaties en daarna de notering in de hitlijstenwereldwijd. Dit jaar zal dit beslist anders zijn vanwege de beperkte opening van club i.v.m. het Covin-19 virus en de maatregelen daarbij.