Snelle aan de haal met twee Buma NL Awards

10-10-2020 @ 13:24

Alle winnaars 2020 bekend

Snelle is met twee Buma NL Awards de grote winnaar van Buma NL 2020. Tijdens de uitzending van SBS Shownieuws werd bekend dat de zanger een Award verdient voor zowel Meest Succesvolle Album, getiteld Vierentwintig, als Meest Succesvolle Single, getiteld Reünie. Snelle nam het bij de singles op tegen Jonna Fraser & Lil Kleine met 4 Life en Henkie T ft. Jonna Fraser met DomDoen. In de categorie albums waren Frenna met Francis en Josylvio met Gimma genomineerd naast Snelle.

Hiermee zijn alle winnaars van de Buma NL Awards 2020, die ditmaal een andere opzet kenden vanwege de Corona-crisis, bekend. Frits Spits kreeg voor zijn inzet voor Nederlandse artiesten en het Nederlandstalige lied gedurende zijn nu ruim 40-jarige radiocarrière de Buma NL industry Award. Mart Hoogkamer is gekozen tot het Buma NL Talent van het Jaar 2020. Suzan & Freek hebben een Buma NL Award in de categorie Pop de Award voor Meest Succesvolle Album, getiteld Gedeeld Door Ons. In diezelfde categorie ging de Award voor Meest Succesvolle Single naar Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle met Hoe Het Danst. Toreador van Opgeblazen ft. Wilbert Pigmans werd uitgeroepen tot meest succesvolle single Hollands. Eefje de Visser heeft voor haar album Bitterzoet de Buma NL Award in de categorie Meest Succesvolle Album Alternatief ontvangen. Jannes heeft met zijn album Liever bij jou de Buma NL Award in de categorie Meest Succesvolle Album Hollands op zijn naam geschreven. Verder werd bekend dat het team van Holger Schwedt, met zangeres Melissa, de Buma NL Snelkookpan winnend wist af te sluiten.

Over Buma NL
Buma NL is dé conferentie en hét festival voor de Nederlandstalige muziek. Een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt gekarakteriseerd door interactieve panels, discussies, masterclasses, showcases en de Buma NL Awardshow. Het is het professioneel middelpunt voor iedereen die werkt voor en met het Nederlandstalige repertoire. Buma NL is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en Buma/Stemra en wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers. Normaal gesproken vindt Buma NL plaats in TivoliVredenburg. Maar als gevolg van de Coronamaatregelen vinden de verschillende programmaonderdelen van Buma NL 2020 vanaf maandag 5 oktober online hun weg naar de muziekprofessional.

www.buma.nl