Opera Forward Festival ’21 is van 18 t/m 21 maart online mee te beleven

19-02-2021 @ 17:20

Gratis online festival
OFF ’21 vindt van 18 t/m 21 maart plaats op een speciaal gecreëerd online festivalterrein, waar iedere dag een volledig unieke programmering te vinden is. Toegang tot alle onderdelen van de programmering is volledig gratis. De ingang tot het terrein is te vinden op operaforward.nl. Tijdens Opera Forward word je verrast door wat opera óók kan zijn. Met werk van gevestigde artiesten en een nieuwe generatie makers, muzikale optredens en talks prikkelt OFF je hoofd en je hart. In 2021 beleef je OFF volledig online, vanuit je eigen festivalterrein. Het centrale thema van deze editie is ‘Where do we go from here?’

OFF into the future
Met OFF slaat De Nationale Opera bruggen tussen opera en andere kunstvormen en tussen grote, internationale artiesten en nieuw talent. OFF is voor iedereen die nieuwsgierig is naar opera en muziektheater in de wereld van vandaag en morgen.

OFF Opera
Kurt Weill: The Seven Deadly Sins
In dit satirische muziektheaterstuk op een tekst van Bertolt Brecht, vertolken stersopraan Eva-Maria Westbroek en actrice Anna Drijver twee kanten van een jonge vrouw. In zeven Amerikaanse steden komen ze in aanraking met de zeven hoofdzonden.
Regisseur Ola Mafaalani creëert, samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, een unieke eenmalige live-ervaring.
18 maart 2021

Upload
Eeuwig doorleven? Het kan binnenkort. Als een upload, een digitale versie van jezelf. Michel van der Aa’s nieuwe opera Upload onderzoekt wat dit betekent voor ons mens-zijn, onze identiteit en voor onze relaties met anderen. Met in de hoofdrollen de veelzijdige artiesten Julia Bullock en Roderick Williams. Tijdens het festival krijgt het publiek een voorproef,
in het voorjaar gaat de speciale filmversie van Upload in online
wereldpremière, en tenslotte volgt Upload in het theater.
20 maart 2021

Een lied voor de maan 6+
Een familie-opera gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Toon Tellegen. De muziek is van de jonge Nederlandse componist Mathilde Wantenaar. Als student nam zij al deel aan de eerste editie van OFF in 2016, nu gaat haar eerste grote opera in online wereldpremière.
21 maart 2021

3× OFF Nights
Mens/emotie/zonde
De zeven hoofdzonden spelen een hoofdrol in de voorstelling The Seven Deadly Sins, maar krijgen ook een eigentijdse interpretatie in zeven nieuwe performances van spoken wordartiesten. Schrijver Marieke Lucas Rijneveld, winnaar van de International Booker Prize 2020, opent de avond.
18 maart 2021

Talent/actualiteit/kunstenaarschap
Hoe gaan nieuwe makers om met het wegvallen van hun podium, en de online mogelijkheden die daarvoor in de plaats komen? Where do they go from here?
Ontdek het in zes nieuwe korte opera’s, de fysieke performance HCoV-NL63 van Gregory Caers en bijzondere OFFspring-projecten. Deze OFF Night staat in het teken van kunstenaarschap en de uitwisseling tussen gevestigde artiesten en jonge talenten.
19 maart 2021

Technologie/identiteit/verandering
Technologische ontwikkelingen veranderen onze levens ingrijpend. Tegelijkertijd worden traditionele machtsstructuren en ideeën rondom kleur en genderidentiteit kritisch bevraagd. Waaraan ontlenen we onze identiteit in een veranderende wereld? En welke rol kan — of moet — kunst hierin spelen? Met een preview van de nieuwe Van der Aa-opera Upload, muzikale optredens (van o.m. de Opera Studio) en prikkelende talks.
20 maart 2021

1x OFF Day
Zingen/dromen/vieren
OFF sluit af met een zondagmiddag speciaal voor alle generaties. Voor het jongste publiek presenteren we Een lied voor de maan van Mathilde Wantenaar, waarin de fantasierijke dierenwereld van Toon Tellegen tot leven komt. Daarnaast vieren we het vijfjarig bestaan van OFF.
21 maart 2021

Houd voor het volledige programma operaforward.nl in de gaten!

Bestel de OFFline festivalgids, gratis exemplaar via http://bit.ly/OFFmagazine