Lowlands gaat samenwerking aan met EarthToday

27-05-2021 @ 12:21

Lowlands gaat samenwerking aan met EarthToday

EarthToday beschermt wereldwijd zoveel mogelijk natuur. Lowlands legt 60.000m² vast - 1m² voor elke Lowlandsbezoeker. Via earthtoday.com/lowlands kunnen Lowlanders zelf ook natuur beschermen. Terwijl onze planeet links in de fik staat en rechts verzuipt, verschrompelt of wegwaait, is het tijd voor actie: we gaan de natuur redden, en wel hier en nu onmiddellijk.

Daarvoor sluit Lowlands zich aan bij EarthToday, een organisatie die een unieke manier gevonden heeft om de bescherming van onze planeet aan te jagen. Want de wetenschap is er namelijk allang uit. We moeten in het jaar 2050 minstens 50 procent van de Aarde beschermd hebben tegen landjepikkers en klimaatkillers, anders is er geen redden meer aan. Daarvoor hebben we nog geen dertig jaar, dus er is haast bij. De concrete aanpak van EarthToday levert direct resultaat. Stap 1: we crowdfunden met zijn allen wereldwijd bescherming van natuurgebieden. Stap 2: we geven de sleutel aan erkende natuurbeschermers. Stap 3: repeat.

Met behulp van die publieke pot met goud beschermt EarthToday zogenaamde Units of Nature (uon): per stuk 1 vierkante meter land ergens ter wereld zoals in Brazilië, Kenia, Portugal, Argentinië en in ons eigen Brabant. Die worden vervolgens onder beheer van natuur- en dierenbeschermingsorganisaties geplaatst, die aan strenge eisen moeten voldoen. Zo redden we een paar voetbalvelden regenwoud hier en een dik stuk wetlands daar; the sky is letterlijk the limit, terwijl de ongerepte natuur zich als een groene olievlek over de Aarde verspreidt.

Voor € 1,20 per m² is dat de deal van de eeuw, helemaal als alle Lowlanders hun krachten bundelen. Om te laten zien dat we dat serieus menen, reserveert Lowlands alvast de eerste 60.000 vierkante meters – één uon per Lowlander op LL21 – wat neerkomt op een natuurgebied ter grootte van drie-en-een-half keer ons Alpha-gebied.

Maar samen kunnen we nog veel meer van de wereld veroveren. Via www.earthtoday.com/lowlands bescherm je binnen een paar klikken zoveel vierkante meters als je wil en help je actief mee aan het herstel van de natuur. Met bonnetje, want bij je aanschaf krijg je een officieel eigendomscertificaat en kun je jouw groene stukje planeet te allen tijde online in de gaten houden.

A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 2021
20 + 21 + 22 augustus 2021
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
www.lowlands.nl

Zoals eerder toegelicht gaat Lowlands ervan uit dat het mogelijk is om Lowlands van 20 t/m 22 augustus 2021 op een veilige en verantwoorde manier te laten plaatsvinden - zonder anderhalve meter afstand of beperking in bezoekersaantal. Natuurlijk is hiervoor toestemming vanuit de overheid nodig. Als blijkt dat er toch geen toestemming komt om het festival te organiseren, wordt er uiteraard een ticketregeling opgesteld.

Festivaltickets voor Lowlands zijn inmiddels uitverkocht.

Het Gllamcamp biedt diverse overnachtingsmogelijkheden waaronder accommodaties, caravan- en camperplekken en groepscampingplekken. Prijzen en informatie via www.gllamcamp.nl