Nieuw jazzfestival in Leiden: Around the City brengt jazz voor jong en oud

06-08-2021 @ 13:39

Nederlandse topmusici & finale Leiden Jazz Award komen samen in één weekend

Van 9 tot en met 12 september 2021 vindt in Leiden de eerste editie van het gloednieuwe jazzfestival Around the City plaats. Jazz en Leiden gaan hand in hand. Around the City – Jazzfestival brengt het beste van jazz samen.

Around the City vormt een podium voor talentvolle professionele jazzmusici die door corona meer dan een jaar nauwelijks hebben kunnen spelen. Maar het is ook de plek voor jazz- en muziekliefhebbers om samen te komen, te genieten van muziek en elkaar te ontmoeten en te vinden in muziek. Het Around the City Jazzfestival begint dit jaar nog kleinschalig, maar heeft grote dromen, om samen met de vele jazzpodia en reeds gevestigde jazz-evenementen één groot festival door heel Leiden te worden. De hele stad rond, around the city. En ver daarbuiten.

De eerste versie concentreert zich in de Stadsgehoorzaal en het aan de Catharinahof gelegen Grand Café Van ’t Huis, waar met inachtneming van de coronamaatregelen publiek op anderhalve meter veilig van jazz kan genieten.

Finale Biopartner Leiden Jazz Award
Around the City – Jazzfestival biedt tevens het podium voor de finale van het Biopartner Leiden Jazz Award, een doorgaans jaarlijks evenement waar jong talent gescout en gelanceerd wordt. Tijdens de finale op zaterdagmiddag in het programma van Around the City, zetten tijdens voorrondes zes geselecteerde acts / finalisten hun beste been voor om uiteindelijk de felbegeerde Biopartner Leiden Jazz Award te winnen, waaraan een geldprijs van € 1000 is verbonden.

Voor jong en oud, Leidenaren, expats én alle muziekliefhebbers
Around the City is een avontuurlijke tocht langs en door alle facetten van jazz. Langs de muziek en de muziekliefhebbers. Of zij nu al groot jazzliefhebber zijn, of op zoek zijn naar een plek om contact te maken, met anderen, met muziek. Iedereen is welkom. Zo is er op zaterdagmiddag speciaal voor kinderen het Artvark Saxophone Quartet, terwijl in de avonduren in de Grote Zaal Nederlandse topmusici met internationale faam de ‘mainstage’ betreden: de Saskia Laroo Band en Round Midnight Orchestra.

Op donderdag 9 september vindt de prélude van het festival plaats met een jazzy invulling van Leidse Geluiden met het Ben van den Dungen Quartet in Grand Café Van ’t Huis. Vrijdag 10 september verzorgt een Leidse Allstar band met onder anderen Arto Boyadjian en Johan Plomp een livestream vanuit het Culthuis in De Buurt. Zondag vindt in Grand Café Van ’t Huis de afterparty plaats, met onder anderen Lou Guldemond & band, Ntjam Rosie en Mrs. Hips.

Around the City is Leids én internationaal, en opent haar deuren voor de vele expats die Leiden rijk is. Want jazz kent geen grenzen. Geen stadsgrenzen en geen genre-grenzen. Around the City is daar de ultieme uiting van.

Partners
Around the City en Biopartner Leiden Jazz Award worden mede mogelijk gemaakt door Sena Performers, Ondernemersvereniging Bio Science Park, Biopartner, Parkeerterrein Haagweg, Stadsgehoorzaal Leiden en Grand Café Van ’t Huis, en komt tot stand met medewerking van Leids muziekcollectief Leidse Geluiden.

https://www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: