Lewis Capaldi op zaterdag 25 februari 2023 in Ziggo Dome Amsterdam

18-10-2022 @ 18:15

Lewis Capaldi geeft op zaterdag 25 februari 2023 een concert in Ziggo Dome, Amsterdam. Het concert is onderdeel van de Broken by Desire to be Heavenly Sent Tour waarmee hij diverse steden in Europa en het Verenigd Koninkrijk aandoet.
Naast de aankondiging van de Broken by Desire to be Heavenly Sent Tour is ook het gelijknamige nieuwe album aangekondigd dat 19 mei verschijnt. Het is de opvolger van Lewis Capaldi’s debuutalbum 'Devinely Uninspired to a Hellish Extent', het bestverkochte Britse album van zowel 2019 als 2020 met meer dan 10 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd en twee #1 singles. Vorige maand maakte hij al zijn langverwachte comeback met de nieuwe single 'Forget Me', die rechtstreeks naar de top van de Britse hitlijst schoot en hiermee zijn derde Britse #1 werd.

De aankondiging van de nieuwe single "Forget Me' was via een TikTok-livestream tijdens de slotavond van zijn twee uitverkochte shows in de O2 in Londen. Kort hierna volgde de bijbehorende muziekvideo waarin Lewis Wham's hit 'Club Tropicana' uit 1983 naspeelt. Met 'Forget Me' - wereldwijd bijna 100 miljoen streams en nog steeds een top 3 positie in de UK - werd hij de derde artiest dit jaar met een single die in de eerste week rechtstreeks op #1 kwam, naast Harry Styles ('As It Was') en Dave ( 'Starlight').

Lewis Capaldi verkocht honderdduizenden tickets voor zijn uitverkochte headliner shows die in het teken stonden van zijn debuutalbum waaronder een uitverkochte Wembley Arena in Londen. Hij was één van de eerste artiesten die dit bereikte. Afgelopen zomer gaf hij voor het eerst als headliner optredens op verschillende festivals naast twee meeslepende uitverkochte avonden in de O2 Arena in Londen vorige maand. Met zijn aanstaande tournee geeft hij 31 concerten in verschillende arena-concertzalen in Europa en het Verenigd Koninkrijk. 

"Ik ben er klaar voor", concludeert Lewis Capaldi, terwijl hij er alles aan doet om weer on the road te gaan, "en dat geldt ook voor de liedjes."

LEWIS CAPALDI - BROKEN BY DESIRE TO BE HEAVENLY SENT TOUR
Zaterdag 25 februari 2023 | Ziggo Dome, Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €50,40,- (incl. servicekosten)

De kaartverkoop gaat vrijdag 28 oktober om 10.00 uur van start via Ticketmaster.