Sohye Shin wint Kick That Ass Award 2022

26-10-2022 @ 19:04

Sohye Shin is met haar Design Academy Eindhoven afstudeerwerk 'Inside Out' winaar geworden van de Kick That Ass Award 2022.
"Inside Out is het speelse resultaat van een onderzoek naar hoe expressief eetgedrag de druk van zelfbeheersing in kapitalistische samenlevingen laat zien. Expressief eetgedrag omvat een breed scala aan eetpatronen - van dwangmatig tot beperkend, inclusief snacken, en emotioneel of stress-eten."
Een hele mond vol en een ingewikkelde stelling die aan de basis van het afstudeerwerk van Sohye Shin ligt. Maar wel eentje die resulteerde in inspirerende sculpturen en stop-motionanimaties die de kijker meteen grijpen en bovendien mooi en confronterend de stigma's rondom vet laten zien.

Kick That Ass Award initiator en jurylid Maarten Baas: "het werk van Sohye Shin is letterlijk en figuurlijk supervet. Toen we de sculpturen zagen was meteen duidelijk: dit werk kickt ass! Het verhaal dat erbij hoort maakt het helemaal af, maar voor mij is het belangrijkst dat de objecten zelf keihard bij je binnenkomen." Met dit confronterende maar ook simpelweg vette afstudeerwerk sluit Sohye Shin haar studie aan Design Academy Eindhoven af én wint ze de Kick That Ass Award 2022 van Maarten Baas en Lowlands.

Inside Out is nog tot en met 30 oktober te zien op de Graduation Show van Design Academy Eindhoven op Dutch Design Week.

De Kick That Ass Award is een initiatief van Maarten Baas en Lowlands en wordt jaarlijks uitgereikt aan een afstudeerder van Design Academy Eindhoven die het afstudeerjaar heeft gebruikt om -ongeacht adviezen of opdrachten- binnen zelf gestelde kaders een authentiek werk te maken. De winnaar wordt bepaald door een uiterst subjectieve jury bestaande uit award initiator Maarten Baas en de winnaar van het vorige jaar; Stella van Beers. Op basis van een gezond onderbuikgevoel bepaalden zij welk project dusdanig ass-kicking is dat het mag worden bekroond met een unieke bokaal. Lowlands stelt een geldprijs van €2.500,- ter beschikking en plaatst het project prominent op Lowlands 2023. Daarnaast krijgt de winnaar de opdracht om de bokaal voor zijn of haar opvolger te ontwerpen.
De eerdere winnaars van de Kick That Ass Award zijn Bart van Uden (2016), Theophile Blandet (2017), Ruth Klückers (2018), Puck van Iersel & Maarten de Bruijne (2019), Hattie Parker (2020) en Stella van Beers (2021).