Robbie Williams tweede headliner voor Pinkpop 2023 en ook Editors en Goldband aan line-up toegevoegd

28-10-2022 @ 22:10

Superster Robbie Williams is aangekondigd als tweede headliner van Pinkpop 2023. Op zaterdag is de zanger, die dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert, afsluiter van de festivaldag. Ook toegevoegd aan de line-up van de 52e editie van Pinkpop zijn Editors en Goldband. Het festival vindt plaats op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juni 2023 op Megaland in Landgraaf.

Robbie Williams reist in 2023 als tweede headliner af naar Landgraaf. Op zaterdag staat de Brit, bekend van mega hits als 'Angels' en 'Feel', op het Pinkpop podium. Dit jaar viert de zanger zijn 25-jarig jubileum. Voor de gelegenheid bracht hij in september het album 'XXV' uit: 25 jaar na zijn eerste solo-album 'Life Thru A Lens'. Op het nieuwe album zijn Robbie Williams' grootste solo hits en fan favorieten te horen. Januari 2023 is de zanger maar liefst drie keer in de Amsterdamse Ziggo Dome te zien en in juni keert Robbie dan terug naar Nederland voor een Pinkpop optreden. In 2015 en daarvoor in 1999 speelde hij de festivalweide van Pinkpop al eens plat.

Eerder werd bekendgemaakt dat P!NK headliner is voor de Pinkpop vrijdag en nu voegt de Britse band Editors zich bij haar op het affiche. Onlangs bracht Editors het album 'EBM' uit, waar singles 'Vibe', 'Kiss', 'Karma Climb' en 'Heart Attack' voorproefjes op waren. 'Heart Attack' was tevens de debuutrelease met award-winnende componist en producer Benjamin John Power a.k.a. Blanck Mass. Laatstgenoemde is inmiddels ook officieel zesde bandlid.

Na een zegetocht langs de Nederlandse festivals afgelopen zomer, waar Goldband onder andere op Down The Rabbit Hole en Lowlands vakkundig het festivalterrein in vuur en vlam zette, komt de Haagse band nu ook naar Pinkpop als grote winnaar van de Gouden Tip 2023. In 2019 kwam de popsensatie de muziekindustrie binnenstormen en met hun geheel eigen sound heeft het drietal binnen korte tijd een enorme fanschare aan zich gebonden. Op hun genre-overstijgende debuutalbum dat in 2021 uitkwam, met daarop o.a. cult hits als ‘Mijn Stad’ en ‘Witte Was’, bewijzen de Hagenezen zichzelf als een serieuze pop act die zich niet in een hokje laat plaatsen. Ondanks dat Goldband nu al als grote Gouden Tip 2023 winnaar uit de bus komt, kunnen bezoekers nog tot en met 31 oktober hun Gouden Tip doorgeven en zo kans maken op de eerste weekendtickets voor Pinkpop 2023.

De reguliere kaartverkoop voor Pinkpop 2023 start zaterdag 26 november om 10:00 uur. Het enige officiële verkoopkanaal is Ticketmaster. Reguliere kaarten zijn niet eerder te koop dan zaterdag 26 november 10:00 uur. De bezoekers die in 2020 en 2021 hun kaarten hebben gehouden voor de verplaatste 51e editie van het festival krijgen zoals beloofd voorrang op de reguliere kaartverkoop. Daarover krijgen zij nog bericht. Ticketprijzen worden later bekendgemaakt.

Over Pinkpop
Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen. Na zeventien edities op die locatie, verplaatste het festival zich eenmalig naar Baarlo, waarna het vanaf 1988 definitief neerstreek op evenemententerrein Megaland in Landgraaf. In 2019 vierde Pinkpop daar haar 50e verjaardag. De 52e editie van Pinkpop vindt plaats op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juni 2023.

Bevestigd tot nu toe:
VRIJDAG 16 JUNI
P!NK, Editors, MADOUX

ZATERDAG 17 JUNI
Robbie Williams

ZONDAG 18 JUNI
Goldband

Voor meer informatie over Pinkpop: www.pinkpop.nl

De kaartverkoop voor Pinkpop start zaterdag 26 november a.s. om 10:00 uur via Ticketmaster.