Raymond van het Groenewoud op 7 december 2023 in Carré Amsterdam

14-12-2022 @ 11:16

De Belgische zanger Raymond van het Groenewoud komt op donderdag 7 december 2023 voor een exclusief concert naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Tijdens het concert speelt hij oud en nieuw werk uit zijn 50 jaar omspannende rijke oeuvre. Het toont alle kanten van zijn kunstenaarschap. Want Van het Groenewoud is niet alleen zanger, gitarist en pianist die kan rocken én romantische ballads zingen, maar hij is ook een even ingenieuze als geestige tekstdichter. Als entertainer bespeelt hij zijn publiek dat uit volle borst meezingt met zijn bekende hits. Ook met zijn nieuwere repertoire behoudt hij ieders aandacht.

Raymond van het Groenewoud is een begrip op de Nederlandse podia sinds het midden van de jaren '70. Met zijn tweede album ‘Nooit meer drinken’ uit 1977 brak hij door naar het grote publiek. Niet in het minst komt dat omdat daarop het lied ‘Meisjes’ staat, waarin de jongedames als het “mooist op aard” worden bezongen.

Op gezette tijden scoort Van het Groenewoud een hit, waarvan de ballad ‘Je veux de l'amour’ (1980) een van de meest aansprekende is. Zonder enige twijfel is het op gospelmuziek gebaseerde ‘De liefde voor muziek’ zijn grootste hit. In Nederland en Vlaanderen bereikt het in 1991 de #1-positie in de hitlijsten. Andere bekende hits zijn ‘Chachacha’, ‘Vlaanderen boven’ en ‘Maria, Maria, ik hou van jou’. De soundtrack voor de film ‘Brussels by Night' van Marc Didden (1984) behoort tot zijn artistieke hoogtepunten.

Van het Groenewoud is zo’n zeldzame artiest die direct bij opkomst de zaal al in zijn greep krijgt. Van de voorste rij tot de laatste op het balkon. Waar de mensen zich ook bevinden, ze zingen zijn hits uit volle borst mee. Raymond krijgt ze ook stil, als hij één van zijn fameuze ballads inzet. Al deze kanten van zijn artiest-zijn zullen aan bod komen bij zijn exclusieve show in Carré op 7 december 2023.

Raymond van het Groenewoud
Donderdag 7 december 2023 - Koninklijk Theater Carré, Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf € 32,24 (incl. servicekosten)

De kaartverkoop start donderdag 15 december om 10.00 uur via Carré.