Muzikantendag 2023 op zaterdag 27 mei in de Melkweg

03-04-2023 @ 14:53

Op zaterdag 27 mei a.s. kunnen ambitieuze muzikanten zich laten ontdekken tijdens De Muzikantendag 2023. Nieuwe kennis op doen en andere muzikanten en professionals uit de muziekindustrie ontmoeten. Het is dé plek om informatie in te winnen over het professionele leven van een muzikant en de volgende stap te zetten in je carrière. Met een gloednieuw programma bomvol met panels, flitscolleges en clinics kan de beginnende muzikant zijn/haar/hen hart ophalen.

Dit jaar faciliteert de Muzikantendag de kennisbehoefte van de Nederlandse opkomende artiest met diverse panels over onder meer rechten en het team rondom de muzikant. Ook is Music Rights on Tour weer van de partij. In de flitscolleges komen onderwerpen als mentale gezondheid, doorbreken via TikTok, de groene rider en cybersecurity voorbij. Binnenkort maken we het programma bekend.

Met de belangrijkste mensen van de industrie op één plek is de Muzikantendag de perfecte gelegenheid om je act een kickstart te geven. Kortom: een must visit voor iedere muzikant. Leden van Buma/Stemra kunnen gratis naar de Muzikantendag en tickets zijn nu te koop via de website van de Melkweg.

De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma/Stemra en georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP, in samenwerking met POPnl, Sena, MusicMaker, Interface, De Bassist, Gitarist, Slagwerkkrant, Popronde en de Melkweg.
Ook dit jaar zijn er meer dan 1000 luisterbeurten door muziekprofessionals. Boekers, managers, muzieklabels, journalisten, publishers, pluggers, radiomakers en programmeurs zitten klaar om talent te ontdekken en feedback te geven aan muzikanten, zodat die hun muziek naar een hoger niveau kunnen tillen.

Met vertegenwoordigers van o.a. Mojo, V2, Paradiso, Sony Music Publishing, Friendly Fire, Warner Chapell Music, NPO 3FM, Sony, BMG, Spotify en Popronde zitten meer dan 70 professionals voor je klaar. De Muzikantendag biedt optimaal de ruimte muziek te pitchen aan de muziekindustrie. De dag wordt zoals altijd afgesloten met het demopanel waarin voor een volle Melkweg diverse demo’s voorbij komen en beoordeeld worden door meerdere professionals vanaf het podium.
De Muzikantendag is dé plek waar je als muzikant meer te weten kunt komen over de artistieke als de zakelijke aspecten van het muzikantschap. Met masterclasses en workshops van vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie geeft de Muzikantendag je extra bagage mee in de ontwikkeling van je muzikale ambities. Er zijn veel kopstukken uit de muziekindustrie aanwezig. En dus heb je voldoende gelegenheid om te netwerken, je vragen te stellen en je demo te promoten.

https://www.facebook.com/Muzikantendag