Headliners Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris bevestigd voor Pinkpop 2024 en nog 25 namen

04-12-2023 @ 11:11

Kaartverkoop start 9 december 10.00u.
 
Pinkpop presenteert de eerste 27 namen voor 2024, dat plaatsvindt op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni. Bovenaan op het affiche staan als headliners de Italiaanse rocksensatie Måneskin, die het podium betreedt op vrijdag 21 juni, Calvin Harris, die Pinkpop zaterdag 22 juni met een knaller afsluit en absolute popster Ed Sheeran die Landgraaf op zondag 23 juni inpakt. Ook bevestigd zijn optredens van Nothing But Thieves, Sam Smith, Avril Lavigne, Hozier, Limp Bizkit, Greta van Fleet, Louis Tomlinson, Royal Blood, Pendulum (live) en meer.

MÅNESKIN stond in 2022 al op Pinkpop en komende editie komen zij terug om hun terecht verworven headliner status te verzilveren op vrijdag 21 juni. Het kwartet uit Rome liet eerder al zien en horen waarom een enorme fanschare is gevallen voor de internationale rocksensatie. Met eerste internationale megahit 'ZITTI E BUONI' werden zij in één klap gekatapulteerd in de hitlijsten en inmiddels is de band, die bekendstaat om hun fijne mix van glam, punk en hardrock, vele hits verder en helemaal klaar om Landgraaf omver te blazen als afsluiter van de Pinkpop vrijdag. 

Deze dag krijgen we ook bezoek van poppunk queen AVRIL LAVIGNE. De Canadese zangeres krijgt met haar altijd catchy rocksongs meerdere generaties aan het dansen met hits van debuutalbum 'Let Go' uit 2002 tot aan nieuwste wapenfeit 'Love Sux' uit 2022. Nog meer gitaren kunnen we verwachten van ROYAL BLOOD, die met hun snoeiharde nummers de temperaturen nog wat opvoeren. Terug van weggeweest en aankomende zomer met een heus Pinkpop-debuut op het podium: ACDA EN DE MUNNIK. Thomas Acda en Paul de Munnik brengen hun Nederpopmuziek na een zegeviering in Ziggo Dome nu ook naar Limburg. Singer-songwriter CIAN DUCROT zorgt voor de nodige piano-gebaseerde nummers met moderne popmelodieën en NATHANIEL RATELIFF & THE NIGHT SWEATS voert je mee naar het zuiden van de Verenigde Staten met Rateliff's energieke en met roots doorspekte liveshow, die eigenlijk afgelopen editie al op Pinkpop te zien zou zijn. Juist uít het zuiden van de Verenigde Staten komt POLYPHIA: een groep uit Texas die complexe gitaarrifs combineert met ritmes uit de hip-hop wereld en zich op de kaart heeft gezet met een diepe bas van trapmuziek en invloeden van progressieve metal en rock. Van eigen bodem komt de Nederlandse elektronische muzieksensatie TINLICKER en tenslotte de eerder aangekondigde rapper JIRI11, die als winnaar van 'De Limburgse Belofte' tijdens de Limburgse Popprijzen de openingspositie van Pinkpop in de wacht sleepte. 

Op zaterdag 22 juni komt producer, DJ en songwriter CALVIN HARRIS het festivalterrein in vuur en vlam zetten als headliner. Calvin Harris scoorde enorme hits met o.a. Dua Lipa, Pharrell Williams, Rihanna, Kelis en heeft daarmee een onuitwisbare stempel gedrukt op de pop- en dancemuziek van de afgelopen jaren. Zijn meest recente samenwerking met Sam Smith in de track 'Desire' is opnieuw een dancetrack die Landgraaf op zijn vesten doet schudden.

Graag geziene gasten NOTHING BUT THIEVES komen op Pinkpop zaterdag terug naar Limburg na eerder al drie spetterende optredens te hebben gegeven op Pinkpop. Adembenemende ballads en krachtige rocksongs wisselen elkaar in hoog tempo af, waar nu met vierde album 'Dead Club City' ook een dansbaar randje aan is toegevoegd. LOUIS TOMLINSON maakt deze dag zijn Pinkpop-debuut met een frisse mix van pop, rock en indie. PENDULUM (LIVE) is de ideale band voor wie houdt van rock of rave: uit deze hoek komt een explosieve mix van drum and bass, dance, punk én rock. Wie daar graag een popsound bij wil voegen, komt terecht bij AGAINST THE CURRENT; een Amerikaanse band die garant staat voor catchy poppunk en energieke poprock-songs. Niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap is FROUKJE. Met de singles 'Groter Dan Ik' en 'Ik Wil Dansen' staat ze in 2020 in één klap op de kaart en afgelopen vrijdag won ze voor de derde keer de Song van het Jaar met haar single 'Als Ik God Was'. De laatste nieuwe naam die wij mogen aankondigen voor zaterdag is LAUREN SPENCER SMITH; een Canadese singer-songwriter die haar publiek een prachtige mix van soulvolle ballades en krachtige popnummers serveert. We gaan nog even terug naar Nederlandse bodem met GIDEON LUCIANA, die als winnaar van The Talent Scouts zijn spot op Pinkpop komt claimen.

Één van 's werelds grootste popsterren reist op zondag 23 juni af naar Pinkpop, namelijk niemand minder dan ED SHEERAN. Enkel bewapend met een akoestische gitaar, een looppedaal en wat effecten verkoopt de Brit wereldwijd stadions uit. Van The A Team tot aan Shivers en van Perfect tot aan Celestial: één ding is zeker. Heel Megaland zingt mee tijdens de afsluiter van het festivalweekend! 

De tweede singer-songwriter die we aankondigen voor Pinkpop zondag is SAM SMITH. De Brit lanceert naast prachtige ballads als 'Stay With Me' ook popbangers als 'Desire' en 'Unholy', welke diens succes tot ongekende hoogten brengen. Ook HOZIER had niet veel nodig om de wereld versteld te doen staan; Take Me To Church werd in 2013 een megahit en tien jaar later vult hij met gemak de grote zalen. Voor wie het harde werk graag opzoekt is er LIMP BIZKIT die sinds de 90s rap en metal op fenomenale wijze combineert. Meer dampende rock komt van GRETA VAN FLEET; die classic rock begrijpen als geen andere hedendaagse band. CALUM SCOTT zorgt voor het kippenvel met zijn indrukwekkende stem en meer gevoelvolle zang presenteert zich in de gedaante van JAMES ARTHUR. Beide artiesten deden mee aan landelijke talentenjachten op tv en vergaarde hiermee de nodige aandacht. DAVINA MICHELLE was gisteravond een primeur in RTL Boulevard: de Nederlandse hitmachine scoort de ene na de andere hitsingle waaronder 'Skyward', 'Better Now' en het recente '17', gelukkig vereert ook zij ons met een bezoek! Amerikaanse rockband JANE'S ADDICTION én tweemalig Eurovisiesongfestival winnares LOREEN zijn hekkensluiters van deze bekendmaking, waarmee de eerste stap richting een veelbelovend festivalweekend is gezet.

Met deze eerste officiële aankondiging zijn nu 27 namen van Pinkpop 2024 bekend, waarvan Jiri11 en Gideon Luciana al eerder bekend waren gemaakt. Meer namen worden aangekondigd in de aanloop naar het festival. Eerder konden Pinkpop fans traditiegetrouw hun Gouden Tip doorgeven voor Pinkpop 2024. Hiermee maken fans hun wensen kenbaar waar rekening waar deels rekening mee wordt gehouden in het programma. Namen die hoog in de resultaten terugkwamen en tevens op het aankomende affiche staan, zijn onder anderen Ed Sheeran, Måneskin, Nothing But Thieves, Acda en de Munnik en Limp Bizkit.

Tot nu toe bevestigd voor Pinkpop 2024:

Vrijdag 21 juni: Måneskin, Avril Lavigne, Royal Blood, Acda en de Munnik, Cian Ducrot, Nathaniel Rateliff & The Night Sweats, Polyphia, Tinlicker, Jiri11

Zaterdag 22 juni: Calvin Harris, Nothing But Thieves, Louis Tomlinson, Pendulum (live), Against The Current, Froukje, Lauren Spencer Smith, Gideon Luciana

Zondag 23 juni: Ed Sheeran, Sam Smith, Hozier, Limp Bizkit, Greta van Fleet, Calum Scott, Davina Michelle, James Arthur, Jane's Addiction, Loreen

Meer namen worden in de komende maanden toegevoegd.

Tickets:
De reguliere ticketverkoop voor Pinkpop 2024 start zaterdag 9 december a.s. om 10:00 uur. Het enige officiële verkoopkanaal is Ticketmaster. De bezoekers die in 2020 en 2021 hun tickets hebben gehouden voor de verplaatste 51e editie van het festival krijgen zoals beloofd voorrang op de reguliere ticketverkoop. Ook klanten van VodafoneZiggo kunnen voor de start van de reguliere ticketverkoop al tickets kopen in de speciale presale van vrijdag 8 december as 10.00 uur tot zaterdag 9 december 09.59 uur.

Weekendtickets (3 dagen incl. camping): €290 (incl. €10 servicekosten) en dagtickets: €145 (incl. €10 servicekosten). Na het succes van de afgelopen edities zijn er ook dit jaar Wilhelmina Sky Deck arrangementen en Glampink accommodaties beschikbaar. Voor het eerst wordt er gebruik gemaakt van mobiele tickets. Met mobiele tickets kunnen tickethouders hun digitale ticket terugvinden in hun Ticketmaster-account.

Nieuw dit jaar zijn het Tuinterras ticket, het Vaste Gast-ticket en de groepsplekken. Het Tuinterras ticket geeft bezoekers de mogelijkheid om zich terug te trekken in een rustige tuin met daarin verschillende faciliteiten om extra comfort te ervaren. Met het Vaste Gast-ticket kunnen weekendbezoekers die van de reguliere campings gebruikmaken voor €5 een plek reserveren op hun favoriete camping. Hiermee zijn zij vooraf verzekerd van een plek en hebben zij garantie op een plek op hun voorkeurscamping. Voor het eerst kunnen bezoekers vooraf groepsplekken boeken met hun vriendengroep, waarbij er een stuk veld wordt gereserveerd op camping A of camping B. Alle informatie over de nieuwe mogelijkheden is te vinden op pinkpop.nl. 

De campings gaan tijdens Pinkpop 2024 eerder open, namelijk al om donderdag 20 juni 15:00 uur, waar eerder werd geopend om 18:00 uur. Bezoekers met een weekendticket hebben hiermee de mogelijkheid om eerder aan hun festivalweekend te beginnen.

De ticketverkoop start zaterdag 9 december a.s. om 10:00 uur via Ticketmaster.