HOLLANDSE NIEUWE + NEDERLANDSTALIGE RELEASES

12-05-2005 @ 21:05

HOLLANDSE NIEUWE:

RICK VAN DER KROON Rick werd 28 jaar geleden geboren in Amsterdam, groeide op in Nigtevecht en woont tegenwoordig in Weesp. Zingen is zijn passie en hobby. Al 4 jaar werkt hij als zanger/entertainer bij Café Peter Beense in Amsterdam en treedt ook elders in het land op. Zijn eerste officiële optreden was in het Dorpshuis in Nigtevecht waar ruim 450 mensen super enthousiast raakten. Juni 2004 verscheen zijn eerste single ‘The winner takes the best’ een medley van Abba’s ‘The winner takes it all’ en Tina Turner’s ‘Simply the best’. Zijn nieuwe single heet ‘Het draait alleen nog maar om jou’ en is een productie van John Dirne. Een speciaal optreden staat gepland op 17 en 19 november 2005 wanneer er weer een ‘Rick in Concert’ zal plaatsvinden, nu in de Amsterdam Studio’s in Amsterdam. Bestelnummer CDS: ms 2053 (multidisk/pink records)

IOS “Hoe Het Voelt” IOS is er nog steeds, en HOE (het voelt)! In de jaren '90 werd ons land eindelijk wakker en was weer trots op muziek van eigen bodem en gezongen in eigen taal..Nederpop, juist! IOS scoorde toen de hit "Voltooid Verleden Tijd". Met een nieuwe single en nieuwe naam (kortweg IOS in plaats van IsOokSchitterend) zijn zij er nog steeds en hebben zij hun 'tijdgenoten des jaren '90' meer dan overleefd, anno 2005 zijn zij levend en wel! Joost, Joost, Sander, Dim, Matthijs en Jasper hebben met producer Gordon Groothedde (bekend van o.a. Intwine) een fantastisch nieuwe single gemaakt. Deze single is de voorloper op het album '4' dat in mei zal verschijnen. "Hoe het voelt" is afgelopen weken al te horen geweest op Radio 2. 27 mei zullen zij op Radio 538 bij Edwin Evers live gaan spelen. Momenteel touren ze ook door Nederland, waaronder een show met Blof en De Dijk (zie touragenda). IOS is nooit weggeweest. Hoe Het Voelt is de eerste hernieuwde kennismaking! Bestelnummer CDS: 23 210502 (cnr entertainment)

MIKEY 2MUCH "Ik zie overal lichtjes" Mikey 2Much kreeg de muziek met de paplepel ingegeven. Zijn vader was namelijk zanger/entertainer en het werd al vroeg duidelijk dat Mikey in zijn voetsporen zou treden. Michael Rambas maakte van zijn volslanke figuur zijn handelsmerk en zo werd Mikey 2Much geboren. Als zanger maar ook zeer zeker als entertainer weet Mikey 2Much met zijn zeer veelzijdige repertoire iedere zaal op zijn kop te zetten. Ook met zijn humoristische imitaties van o.a. André Hazes en Elvis weet Mikey bij zijn publiek een onvergetelijke indruk achter te laten. Een optreden van Mikey 2Much is met één woord te omschrijven: FEEST! Vorig jaar bracht Mikey zijn single " Mijn Lieve Marianna" uit. De clip wordt nog regelmatig uitgezonden bij Omroep Brabant. In Brabant kunnen ze de single dan ook allemaal meezingen. Ook heeft hij de single de H6 apres ski medley uitgebracht. Vorige maand kwam de single "Ik zie overal lichtjes" uit. Dit wordt weer lekker swingen. Kortom; MIKEY 2MUCH een rasartiest in hart en nieren, die pas tevreden is als het publiek heeft genoten! Bestelnummer CDS: CK 81 (volta rec./ck producties)

VADER ABRAHAM & WESLEY 'Het Moederlied" Een speciaal duet van Vader Abraham samen met Wesley kwam afgelopen week, vlak voor Moederdag op single uit. Wesley scoorde al hitjes met ‘Bewijs het dan’, ‘Mooi is het leven’, ‘Bedankt’, Ýo te quiero’, en ‘Ze danst daar eenzaam in de nacht’. Vader Abraham hoeft geen introductie. De man is legendarisch en het is voor iedere artiest in Nederland een eer om met deze man samen te werken. Vader Abraham heeft al met verschillende artiesten een duet opgenomen waar onder Corry Konings, Wilma, Mieke, recentelijk o.a. met Frans Bauer. Speciaal voor alle moeders van Nederland werd het ‘Moederlied’ opgenomen en op single uitgebracht. Dat het liedje niet alleen voor Moederdag van toepassing is mag duidelijk zijn. Alle hardwerkende moeders van Nederland verdienen het om regelmatig in het zonnetje te worden gezet. Vader Abraham & Wesley ‘Moederlied’ Bestelnummer CDS: hjdmsi 4001516 (thats ent.)

FRANK VAN ETTEN "M'n kleine jongen" De nieuwe single van Frank van Etten is een gevoelig nummer dat gaat over zijn zoon Jaimy en is getiteld ‘M’n kleine jongen’. Wat is er mooier dan een trotse vader die over zijn zoon zingt? Dat Frank vanwege zijn werk als zanger regelmatig van huis is en moeder en zoon mist komt in dit liedje ook tot uiting. Vooral als kinderen nog zo klein zijn is het moeilijk hem of haar thuis te laten en de bijzondere mometen vaak te missen. Frank van Etten ‘M’n kleine jongen’ Bestelnummer CDS: 55 25311 (dee 2 records/pink records)