ZILVEREN HARPEN VOOR STEVIE ANN, THOMAS BERGE EN PETE PHILLY & PERQUISITE

04-01-2006 @ 11:55

De winnaars van de Zilveren Harpen 2005 zijn de Limburgse zangeres/muzikante/ componiste STEVIE ANN, de 15-jarige uit Haaksbergen afkomstige zanger THOMAS BERGE en het Amsterdamse hiphopduo PETE PHILLY & PERQUISITE. Dat is op 3 januari in het Radio 2 programma Schiffers.fm door Jerney Kaagman, directeur van Conamus, bekendgemaakt. Met zijn 15 jaar is Thomas Berge de jongste winnaar ooit van een Zilveren Harp.

De Zilveren Harp wordt uitgereikt door Conamus, de instantie die binnen en buiten Nederland ondersteuning biedt aan Nederlandse lichte muziek, in samenwerking met Buma, de vereniging van Nederlandse componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers en Radio 2.
De Zilveren Harp is een aanmoedigingsprijs voor veelbelovende scheppende en/of uitvoerende kunstenaars die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse muziek. De Zilveren Harp werd in 1969 voor het eerst uitgereikt. Bekende winnaars uit het recente verleden zijn onder meer Within Temptation, Tashas World, Ali B, Kasper van Kooten, Alain Clark en The Sheer.
De Zilveren Harpen worden maandag 6 februari a.s. tijdens het Harpen Gala in Spant! te Bussum door de winnaars in ontvangst genomen. Conamus reikt dan tevens de Gouden Harpen 2005 en de Conamus Exportprijs 2005 uit. De winnaars van de Gouden Harpen worden dinsdag 10 januari a.s. bij Schiffers.fm bekendgemaakt. Wie de Exportprijs in ontvangst neemt, wordt op dinsdag 24 januari a.s. bekendgemaakt, eveneens bij Schiffers.fm.
Alle winnaars nemen tijdens het Harpen Gala, dat gepresenteerd wordt door Sjors Frhlich, hun prijs in ontvangst. Zij worden tijdens hun optreden begeleid door het Metropole Orkest o.l.v. Dick Bakker. De Gouden en Zilveren Harpen behoren tot de belangrijkste prijzen van de Nederlandse muziek: beide prijzen worden door een jury van deskundigen toegekend.
De jury voor het toekennen van de Zilveren Harpen bestond dit jaar uit Corn Klijn (TROS), Koen Poolman (Oor), Werner Schlosser (iMediate), Nico Silvius (RADIONL), Henkjan Smits (Talentscout B.V.), Frank Verhallen (directeur Koningstheater Den Bosch) en Willem van Zeeland (Nationaal Popinstituut). Juryvoorzitter was Sieb Kroeske (MEGA Media).
Het Harpen Gala, inclusief een sfeerverslag en interviews met de winnaars, wordt in tegenstelling tot een eerder bericht uitgezonden door Radio 2 op vrijdag 10 februari a.s. tussen 19.00 en 21.00 uur.