GOUDEN HARPEN VOOR BRIGITTE KAANDORP, FERRY MAAT EN GUUS MEEUWIS

10-01-2006 @ 15:59

De winnaars van de Gouden Harpen 2005 zijn cabaretire BRIGITTE KAANDORP, dj/producer FERRY MAAT en zanger/tekstdichter/componist GUUS MEEUWIS. Dat is 10 januari in het Radio 2 programma Schiffers.fm door Jerney Kaagman, directeur van Conamus, bekendgemaakt.
De Gouden Harp wordt uitgereikt door Conamus, de instantie die binnen en buiten Nederland ondersteuning biedt aan Nederlandse lichte muziek, in samenwerking met Buma, de vereniging van Nederlandse componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers en Radio 2.

Voor de Gouden Harp komen personen in aanmerking die zich gedurende hun carrire op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek. De Gouden Harp behoort, evenals de Zilveren Harp, tot de belangrijkste prijzen van de Nederlandse muziek en werd voor het eerst in 1962 uitgereikt. Bekende namen uit het recente verleden die een Gouden Harp in ontvangst mochten nemen zijn onder meer Frans Bauer, Trijntje Oosterhuis, Lenette van Dongen, Jan Akkerman en Friso Wiegersma.
De Gouden Harpen worden maandag 6 februari a.s. tijdens het Harpen Gala in Spant! in Bussum door de winnaars in ontvangst genomen. Conamus reikt dan tevens de Zilveren Harpen 2005 uit aan STEVIE ANN, THOMAS BERGE en PETE PHILLY & PERQUISITE, alsmede de Conamus Exportprijs 2005, waarvan de winnaar door Jerney Kaagman op dinsdag 24 januari a.s. bij Schiffers.fm bekendgemaakt wordt.
Alle winnaars nemen tijdens het Harpen Gala, dat gepresenteerd wordt door Sjors Frhlich, hun prijs in ontvangst. Zij worden tijdens hun optreden begeleid door het Metropole Orkest o.l.v. Dick Bakker.
Zowel de Gouden als de Zilveren Harpen worden door een jury van deskundigen toegekend. De jury voor de Gouden Harpen bestond dit jaar uit Cor Bakker, Lisa Boray, Danil Dekker, Han Kooreneef, Gert van Veen en Kick van der Veer. Voorzitter van de jury was Willem van Beusekom.
Het Harpen Gala, inclusief een sfeerverslag en interviews met de winnaars door Stefan Stasse, wordt door Radio 2 uitgezonden op vrijdag 10 februari a.s. tussen 19.00 en 21.00 uur.