Online petitie haalt 15.000 stemmen op

02-02-2006 @ 09:37

Woensdag 1 februari is om 15.15 uur de petitie Help Nederlandse Pop Naar De Top aangeboden aan Dhr. Aptroot, voorzitter Vaste Kamercommissie Cultuur. De overhandiging wordt gedaan door Jan Douwe Kroeske. Deze online petitie heeft in de afgelopen anderhalve week 15.000 stemmen binnengehaald. De Nederlandse popsector liet op deze manier weten dat zij actie voeren ter ondersteuning van de popnota Oorstrelend en Hartveroverend: Kwaliteit en diversiteit in de Nederlandse Popmuziek' van Tweede Kamerlid Arda Gerkens (SP). Deze nota wordt na de overhandiging van de petitie behandeld in de Tweede Kamer. In die nota doet SP-Tweede kamerlid Gerkens een elftal aanbevelingen om de Nederlandse popmuziek naar een hoger plan te tillen.

Na de overhandiging werd bekendgemaakt namens staatssecretaris Van der Laan (Clutuur en media) dat de komende drie jaar 600.000 euro beschikbaar wordt gesteld.
Diverse popbands uit speelden gisteren op Het Plein in Den Haag om aandacht te vragen voor het slechte popklimaat in Nederland.