Liset Alea voor 3 shows naar Nederland

07-02-2006 @ 17:10

De 25 jarige pop/songwriter Liset Alea is een echte wereldburger. Ze werd geboren in Cuba, vertrok met haar ouders op jonge leeftijd via Costa Rica naar Miami, bracht haar tienerjaren door in New York en woont tegenwoordig in Londen. De constante factor in haar leven was de liefde voor muziek en zingen in het bijzonder. Al op 8-jarige leeftijd vroeg de kleine Liset haar moeder om zangles, wat ze vervolgens ook kreeg van niemand minder dan de Cubaanse opera legende America Crespo!
In de jaren die volgden probeerde Liset verschillende stijlen van Latin tot Jazz uit, om vervolgens met het Drum & Bass gezelschap Etro Anime in de voorprogrammas van Kosheen en Llorca door Europa te trekken. Eind 2005 ging met het uitkomen van haar debuut CD No Sleep haar ultieme droom in vervulling. Dit album staat vol perfecte popsongs, met hier en daar een vleugje Latin, Jazz of Soul. Alle 13 nummers zijn door Liset geschreven en door niemand minder dan Yoad Nevo (ook verantwoordelijk voor Sugababes en Bryan Adams) geproduceerd.
De gelijknamige eerste single No Sleep werd meteen een top 20 hit en de opvolger This Could Have Been It is nu verschenen.
Begin januari stond Liset Alea al op het prestigieuze Eurosonic festival, waar zij tot n van de grote beloftes voor 2006 uitgeroepen werd. Eind februari zal Liset Alea weer met haar band naar Nederland komen en optreden in de volgende drie zalen:
22 febr: Amsterdam - Paradiso
23 febr: Tilburg - 013
24 febr: Zwolle - Hedon

Meer informatie: www.lisetalea.com

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: