Made in da Shade presenteert: PUSH

09-02-2006 @ 16:43

PUSH is een theaterbewerking van Marille van Sauers en Made in da Shade van de gelijknamige roman van hiphop-poet Sapphire. Deze aangrijpende debuutroman gaat over Precious, een zwart meisje, analfabeet en van jongs af aan door ouders misbruikt. Als ze voor de tweede keer zwanger raakt van haar vader, wordt ze van school gestuurd. Precious komt op een alternatieve school terecht waar haar leven pas echt begint. Daar is echt menselijk contact, er wordt naar haar geluisterd en ze leert er te lezen en schrijven.
Schrijver en actrice Marille van Sauers werd gegrepen door de heftigheid van het verhaal, maar ook door de wijze waarop het boek laat zien hoe iemand via leren lezen en schrijven tot ontwikkeling komt; Precious krijgt vat op de taal en daardoor vat op haar leven.
Marille van Sauers schrijft en maakt deze theaterbewerking samen met Jennifer Sint Jago (actrice Made in da Shade) en Marjorie Boston (artistiek leider / actrice van Made in da Shade) voor iedereen vanaf 12 jaar (vanaf de onderbouw van de middelbare school) en zal zowel in de theaters als op middelbare scholen te zien zijn.
PUSH is een Made in da Shade maxisingle. Maxisingles zijn kleine theaterprojecten, waarbij we een platform willen bieden aan nieuw talent, om met andere mensen en andere ideen te kunnen stoeien, om te blijven experimenteren.

bewerking en spel: Marille van Sauers, Marjorie Boston en Jennifer Sint Jago,
tekst: Marille van Sauers, eindregie: Marjorie Boston, techniek: Michiel Cohen Jehoram

SPEELPERIODE
di 21 t/m za 26 maart, 19:30 uur Theater Frascati (zaal 2), Adam
do 6 april, 19:30 uur De Krakeling, Amsterdam

PUSH is een Made in da Shade maxisingle en zal zowel in de theaters als op de middelbare scholen en wijkcentra in Nederland te zien zijn in Nederland.
Voor meer info: www.shade.nl