Iggy Pop in de studio met oude begeleidingsband The Stooges

20-04-2006 @ 00:04

Iggy Pop werkt in Florida aan een nieuw album met zijn oude band The Stooges. Het is voor het eerst sinds 1973 dat er een volledig album van Iggy & The Stooges verschijnt. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift Billboard. Jack White van The White Stripes en Steve Albini produceerden het album, het is nog niet bekend wanneer het album verschijnt.
Iggy stelt in Billboard dat alles tijdens de opnamen 'als vanouds' is, met dezelfde passie en problemen. De problemen zijn alleen niet zo groot als voorheen. Pop is nog steeds de blikvanger van de band en verder heeft iedereen zijn rol.
De plannen voor een renie met The Stooges ontstonden toen Iggy drie jaar geleden bij het maken van het album 'Skull ring' zonder ideen zat. Bij de opnamen van 'Skull ring' werd Green Day uitgenodigd. Een renie met The Stooges werd de volgende stap. De band speelde uiteindelijk enkele nummers op het album en was te zien tijdens een korte renietournee.
Iggy vormde in 1967 de punkrockgroep The Stooges, die later werd omgedoopt tot Iggy & The Stooges. Na drie albums, waarvan 'Raw power' in 1973 het laatste was, viel de band door overmatig drugsgebruik uit elkaar. Iggy Pop ging daarna met de hulp van David Bowie solo en scoorde hits als 'Lust for life'.