THE QUEEN OF THE BAHIA: DANIELA MERCURY

24-05-2006 @ 00:01

Vanaf haar debuut 'Daniela' in 1992 is Daniela Mercury al bezig om de Braziliaanse koningin van de ax te worden en dat houdt in sensueel te zingen over de tropische latin pop. Al vanaf dit debuut klinkt de muziek heerlijk opzwepend en weet ze de harten te veroveren van het publiek. In 1997 komt n van haar beste platen tot nu toe 'Feijao Com Arroz' uit waarop niet alleen de populaire Braziliaanse muziek staat, maar ook reggae en salsa. Het levert haar een grote hit op met het nummer 'A Premiera Vista'. Er zijn inmiddels een tiental 10 CD's en twee DVD's verschenen van haar.
Wij brengen nu haar nieuwe album 'Bal Mulato' evenals de DVD 'No Carnaval Da Bahia' en de single 'Levada Brasileira' wat weer de voetbalhymne is van het Braziliaanse voetbal elftal.
Daniela zal tussen 13 juni en 15 juli diverse malen optreden in Duitsland vanwege het WK Voetbal. In 2005 stond ze nog op Northsea Jazz waar ze voor enorm veel indruk zorgde. Haar optredens in Brazili zijn beroemd om de enorme grote aanpak en het spektakel. Haar muziek gaat verder dan de latin, samba, reggae. Ook invloeden van rock en dance zijn zichtbaar en hoorbaar. Deze zomer wordt het erg warm en muzikaal opwindend, want Daniela Mercury is gedurende meer dan 5 weken in Europa. Spektakel

Live optredens:
13 juni: Berlin: Stadion
18 juni: Munchen: Stadion
22 juni: Dortmund: Stadion
28 juni: Koln: Stadion
30 juni: Hamburg of 1 juli: Frankfurt
05 juli: Munchen: Stadion
08 juli: Berlin Haus der Kulturen
09 juli: Berlin: Stadion
14 juli: Stuttgart: Festival

Genre: latin/pop
Bestelnummer CD 'Bal Mulato': NFX 20019
Bestelnummer DVD 'No Carnaval Da Bahia': DVD NFX 01
Bestelnummer CD-Single: 'Levada Brasileira: NFX 20019-8
(zyx music)