Amsterdam Dance Event gaat de grens over

03-10-2006 @ 10:04

Ter promotie van Amsterdam Dance Festival (ADE) op 19, 20 en 21 oktober zal het ADE promotieteam op donderdag 5 en zaterdag 7 oktober een ludieke guerrilla-actie uitvoeren in Londen en Berlijn.
Het Amsterdam Dance Event is het grootste clubfestival ter wereld: drie nachten lang spelen meer dan 475 DJ's en artiesten in 30 zalen in Amsterdam. Het jaarlijks terugkerend dance-event groeit niet alleen qua programma, maar ook qua publieksaantallen. Het ADE verwacht minstens 55.000 bezoekers aan het avondprogramma, waarvan zo'n 20.000 mensen van buiten Nederland.
Ter promotie in het buitenland is een bijzondere actie opgezet in samenwerking met de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht (HKU). Op 5 oktober vertrekt een vijfkoppig team richting Londen. Zij zijn bewapend met een ambulance, medisch personeel, loeiende sirenes en bepakt met First Aid, pardon: First ADE kits om belangstellenden warm te laten lopen voor het evenement.
Het team zal op verschillende locaties het uitgaanspubliek 's avond vermaken met een eenmalig optreden van de nog onbekende 'DJ persuADEr'. De DJ verzacht het lange wachten in de rij naar de hippe clubs van Londen. Hij draait vanuit de bus een mix van verschillende dance-stijlen die je op ADE kunt verwachten. De DJ wordt aangemoedigd door de 'First ADE' zusters die speciale hulpverlenende First ADE kits uitdelen aan voorbij- en feestgangers. Iedereen wordt daarbij uitgenodigd om, wellicht voor het eerst, het ADE gevoel te beleven. Let op: Luister NU naar wat komen gaat, is de boodschap van het First ADE team.
De volgende dag vervolgt de DJ met zijn gevolg de reis richting Berlijn waar de actie op zaterdag 7 oktober nogmaals wordt uitgevoerd. Het team maakt een stop op een drietal locaties in de binnenstad van Berlijn waar zij eerste hulp zullen verlenen aan het Duitse publiek.
Alle omstanders en feestgangers in Londen en Berlijn krijgen niet alleen een First ADE kit mee naar huis, maar maken bovendien ook kans op een free access to the complete ADE program. Dit betekent een VIP ADE treatment voor de winnaar + 1 met een passe-partout voor alle locaties, een vlucht en een hotel op kosten van ADE.

AMSTERDAM DANCE EVENT GOES FIRST ADE

Datum : 5 en 7 oktober
Locatie en tijd :
Londen donderdag 5 oktober
Hoxton Square, Brick Lane, Kings Cross & Holborn; 21.15 - 01.00
Berlin zaterdag 7 oktober
Tempelhoff Schneberg, Charlottenburg Wilmersdorf, Mitte;
Meer info : www.amsterdam-dance-event.com

Organised by Buma Cultuur
Locations: 11, Akhnaton, Bimhuis, Bitterzoet, BG, Club NL, Escape, Flex Bar, Getaway,Hotel Arena Tonight, Jimmy Woo, De Kring, The Mansion, Melkweg, NDSM / ITW Club, Caf Pakhuis Wilhelmina, Ocean Diva, Odeon, OneFourOne, OT301, Pakhuis de Zwijger, Panama, Paradiso, Powerzone, Rain, The Sand, Strand West, Sugar Factory, Supperclub, Supperclub Cruise, Studio 80, TWSDT, Vaaghuyzen, Winston Kingdom, The Zebra, and many more
Specials: FOAM, Van Gogh Museum
Rocket Cinema locations: Bitterzoet, Cinerama, Filmmuseum, Sugar Factory, Paradiso and Filmtheater Rialto
Record stores: Indeep'n'Dance, Fame, Fat Beats, Killa Cutz, Mid-Town, Rush Hour, Outland Records
Supported by: Apple, Amsterdam Partners , Apple, BVD, City of Amsterdam, EuroSonic/Noorderslag, EVD, IAmsterdam, IMMF, GRAP, musicXport.nl, M3, Ministry of Culture Affairs, NPI, NVPI, Pioneer, SENA, Thuiskopie Fonds
Mediapartners: 3FM, 3VOOR12, Beatfreax, Bizon, BBC, Coda, DJ Magazine, De:Bug, DJbroadcast, Ibiza Voice, Interface Magazine, JAM, M8, Mixupload.com, MTV, Notion Magazine, nrc.next, Only For DJs, Radio FG, Tillate.com, VIP-Booking.com, VIP Trend