Buma Cultuur ondersteunt het NBE Nieuwjaarsconcert 2007

11-10-2006 @ 16:45

Vanaf 1 oktober 2006 gaan Buma Cultuur en het Nederlands Blazers Ensemble een samenwerkingsverband aan. Buma Cultuur ondersteunt het Nieuwjaarsconcert 2007 en de projecten die erbij horen. Zo wordt Buma Cultuur sponsor van het NBE Familieconcert en de compositiewedstrijd voor kinderen en jongeren Op weg naar Het Nieuwjaarsconcert.
Op 1 januari 2007 vindt als vanouds het Nieuwsjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble en de VARA plaats in het Concertgebouw in Amsterdam. Aan het concert is een bijzondere compositiewedstrijd gekoppeld voor kinderen en jongeren, bedoeld om jong compositietalent te stimuleren: Op Weg Naar Het Nieuwjaarsconcert.
Voorrondes
Composities mogen pop, jazz, klassiek of ieder ander genre zijn, zolang het stuk maar origineel is. In regionale voorrondes in Nederland en Vlaanderen worden de beste composities geselecteerd. De winnaars van de voorrondes mogen hun stuk met het NBE in verschillende concertzalen in Nederland uitvoeren tijdens de serie NBE familieconcerten in december. Twaalf regiowinnaars gaan vervolgens naar de finale op zondag 17 december in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht en uiteindelijk staan vier winnaars op 1 januari 2007 op het podium van de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. De eerste inzendingen voor de compositiewedstrijd zijn nu te beluisteren op www.paradijs.vara.nl
Familieconcert
Met de compositiewedstrijd steunt Buma Cultuur ook het NBE Familieconcert. Tijdens zes Familieconcerten door Nederland in de maand december wordt een bijzonder programma neergezet en staan kinderen en jongeren met de musici van het NBE samen op het podium om hun eigen muziek uit te voeren.
Nieuw talent
Door de samenwerking met Buma Cultuur kan het NBE nieuw talent verder helpen en wordt Nederlandse muziek die anders zelden of nooit te horen is op een bijzondere manier voor het voetlicht gebracht. Jerney Kaagman van Buma Cultuur: 'Wij zijn er trots op een uniek evenement als het NBE Nieuwjaarsconcert te ondersteunen. Buma Cultuur ziet het NBE Nieuwjaarsconcert en de compositiewedstrijd Op weg naar Het Nieuwjaarsconcert als een uniek initiatief waarmee de Nederlandse muziek vanaf het prilste begin wordt ondersteund.'
Buma Cultuur organiseert of draagt bij aan projecten die Nederlandse muziek ten goede komen. Andere projecten van Buma Cultuur zijn onder andere Amsterdam Dance Event, Noorderslag Weekend, Muzikantendag, musicXport.nl, TMF Kweekvijver en Dutchsound.nl. Daarnaast reikt Buma Cultuur een aantal prijzen uit en vertegenwoordigt zij de Nederlandse muziek op een aantal internationale beurzen.
Meer informatie: www.bumacultuur.nl