Nummer van DI-RECT gecoverd door Duitse rockartiest

07-11-2006 @ 20:54

In Duitsland heeft Tobias Regner, winnaar van het populaire programma "Deutschland sucht den Superstar 2006", het nummer "Cool Without You" op single uitgebracht als soundtrack voor de nieuwe bioscoopfilm Open Season (Jagdfieber). Dit nummer is in 2005 al in Nederland uitgebracht door de Nederlandse groep Di-rect en was een grote hit. Tobias Regner is sinds het TVprogramma "hot" in Duitsland. Zijn album kwam in mei van dit jaar binnen op nr. 1 in de album charts en het heeft inmiddels de gouden status bereikt.
De fans van Regner zijn er inmiddels achter gekomen dat het nummer oorspronkelijk van Di-rect is, met als gevolg dat de website en de MySpace pagina van Di-rect massaal worden bezocht door Duitse liefhebbers van het nummer.

Di-rect voelt zich zeer vereerd dat zo'n grote Duitse artiest een nummer van Di-rect covert, maar betreurt het dat de compositie en de arrangementen nagenoeg hetzelfde zijn. Hierdoor lijkt het of de originele muziek van Di-rect is gebruikt, maar dan in een mindere uitvoering.
Dat de muziek van Di-rect geliefd is bij de Duitse collega's, blijkt ook uit het feit dat de succesvolle Duitse band ASHER LANE het nummer "Inside My Head" heeft gecoverd. Deze track staat op hun album "Beautiful Falling", die behalve in Duitsland ook in Portugal erg succesvol is. In Nederland kent men de band van de track "New Days", die wereldwijd onder de commercial van Nivea zit.
De videoclip van "Cool Without You" door Tobias Regner is te zien op zijn website www.tobiasregner.de .
De videoclip van "Cool Without You" door Di-rect is te bekijken op www.di-rect.com .