TALENT TIP: Skip the Rush live@melkweg amsterdam

15-11-2006 @ 22:22


Op donderdagavond 30 november is er een showcase van een band die op het punt staat de studio in te duiken. Ze hebben nog geen deal met een muziekmaatschappij, toch is er al een fikse fanbase. Er is iets met deze band, wie Skip the Rush live heeft gezien weet wellicht wat ik bedoel. Nog niet gezien? Kom dan zelf even kijken en vooral luisteren.

Donderdag 30 november speelt Skip the Rush in de Melkweg in Amsterdam. Deze show vindt midden in het productieproces van hun nieuwe studioalbum plaats, dus verwacht een 'sneak preview' van een band waar we na de jaarwisseling meer over gaan horen.
De Vlaamse Frank Duchêne, o.a. bekend van samenwerking met Hooverphonic, Soulwax en Mintzkov Luna, is aangetrokken als producer. Ondertussen wordt er hevig heen en weer gereisd tussen Antwerpen en Amsterdam en voorbereidingen getroffen voor de opname.

Achtergrondinformatie
Skip the Rush heeft een sterke live-reputatie opgebouwd tijdens de 130 shows in het Nederlandse clubcircuit en op festivals als Noorderslag, Popronde, Fields of Rock en de Gentse Feesten. De band speelt alsof hun leven er van af hangt. Een goed voorbeeld van een band die vanuit de underground door veel te spelen zichzelf in de kijker weet te spelen.

"Skip the Rush buigt de betere Britse rock naar Amerikaanse maatstaven' (Aardschok)
"Rock, punk, pop en indie, maar met een eigenwijze ondertoon." (8weekly Magazine)
"Een mix van Foo Fighters, Placebo en At the Drive-in" (LiveXS)

Vier weken lang de meest aangevraagde band op Kink FM, 5e plaats in de Outlaw 41, toegevoegd aan de eredivisie van de (Nederlandse) rockbandjes door de vaderlandse pers, nominaties als  'beste album nationaal' en 'beste nieuwkomer op de Nederlandse podia en festivals' door luisteraars van KinkFM en lezers van Live XS; hier is iets aan de hand!
 
Showcase
Donderdag 30 november
Melkweg Amsterdam
20.00 – 21.15 uur

Websites
www.skiptherush.com
www.myspace.com/skipfriends