WARMBLOEDIG NEO-TANGO GOTAN PROJECT 10 FEBRUARI VREDENBURG, UTRECHT, 11 FEBRUARI OOSTERPOORT, GRONINGEN

30-11-2006 @ 09:38

Twee jaar geleden betoverden de heren een vol Tivoli met hun electronische tango. 
Niemand had gedacht dat de oude Argentijnse tango ooit weer hip zou worden. Toch is het Gotan Project gelukt miljoenen mensen in beweging te krijgen door de tango te vermengen met elektronische beats, samples en breaks. Het internationale trio Gotan Project (de bandleden komen uit Argentinië, Frankrijk en Zwitserland) openbaarde hun nieuwe geluid aan de wereld in 2001 met het album La Revancha Del Tango. Vijf jaar en een wereldhit (Diferente) later is er een opvolger: Lunático. Hierop gaat het trio terug naar de organische roots van de tango, om die wederom te vertalen in warmbloedige neo-tango!
Rond kerst komt er nog een bonus EP uit: ‘El Norte’.
Op hun nieuwe plaat ‘Lunático’ duiken ze dieper in de roots van de Argentijnse tango maar komen ook snufjes alt.country, jazz en breakbeats voorbij. De fusie op ‘Lunático’ tussen oud en nieuw, tussen synthesizer en bandeon klinken veel organischer en natuurlijker en levert opnieuw een dozijn fantastische nummers op.
Live komen ze met zangeres Christina Villalonga, drie strijkers, een pianist en een bandeonspeler, prachtig aangevuld met filmbeelden van regisseuse Prisca Lobjoy.
Gotan Project zorgt zonder twijfel voor een feestje maar met muziek die de volledige aandacht van de luisteraar verdient.

GOTAN PROJECT  
zaterdag 10 februari

Locatie: Vredenburg, Utrecht
www.vredenburg.nl of www.tivoli.nl

zondag 11 februari 2007
De Oosterpoort Groningen, grote zaal, 20.30 uur
www.de-oosterpoort.nl