Warner Home Video krijgt TV-programma bij NET5: DVD TODAY

15-01-2007 @ 17:33

Nieuwe productie in handen van New Haven van René Mioch

Warner Home Video
krijgt als eerste filmdistributeur in Nederland een eigen TV-programma, getiteld DVD TODAY. De eerste uitzending van de nieuwe programmareeks is te zien op zaterdag 20 januari bij NET5 om 16.30 uur en zal iedere woensdag om middernacht op hetzelfde station worden herhaald. Het eerste seizoen van DVD Today bestaat uit 40 afleveringen van 24 minuten (exclusief reclame).
De productie is in handen van New Haven Production uit Amsterdam, het bedrijf van filmcriticus René Mioch en Justus Verkerk. Zij produceren tevens RTL Film. De merknaam DVD Today is eigendom van Warner Home Video. Parallel aan het TV-programma wordt ook een website gestart onder de naam www.dvdtoday.tv . De productie hiervan wordt ook verzorgd door New Haven.
DVD Today is vooral gericht op de profilering van de uitgebreide catalogus van Warner Home Video en de speciale titels die de distributeur maandelijks uitbrengt. Daarnaast is er in elke aflevering kort aandacht voor nieuwe DVD-releases en zijn er interviews van René Mioch te zien met sterren uit Warner-films.
Warner Home Video heeft bewust gekozen voor de lancering van een nieuw, geheel uit eigen aanbod opgebouwd TV-programma. “Voor Warner Home Video Benelux is dit een effectieve inzet van de media gelden”, aldus Dennis van der Lubbe, Marketing Director bij Warner Home Video Benelux. “Ten opzichte van andere programma´s over film en DVD beheersen we nu de totale inhoud van het programma met zogeheten ´branded content´. Die ruimte hebben we ook hard nodig om ons riante aanbod onder de aandacht te brengen. Wij verwachten met DVD Today vooral te scoren in de categorie die-hard filmkijkers; daarvoor is het TV-programma ook bedoeld.”