MUSE op PINKPOP

23-01-2007 @ 09:36

Pinkpop heeft weer een stadion-act te pakken want deze Britse band verkocht in pakweg een uur het nieuwe Wembley Stadion in London uit. Door velen "een van de beste live bands ter wereld" genoemd. MUSE trad in december vorig jaar nog op voor een uitverkochte Brabanthal en dat betekende 14.000 uitzinnige fans. Op verzoek van MUSE zal de groep headliner zijn op de zondag. Dat betekent tevens dat Pinkpop weer dagkaarten zal verkopen voor alle dagen. MUSE was ook de winnaar van de jaarlijkse GOUDEN TIP. Niet minder dan 9.693 Pinkpopfans gaven drie namen op en MUSE deelde de eerste plaats met Pearl Jam. Met veel van de meest gevraagde groepen is Pinkpop in onderhandeling.

Er kunnen overigens nu nog twee acts bevestigd worden die al langer in het geruchtencircuit de ronde deden. De Amerikaan IGGY POP zal na 20 jaar weer terugkomen naar Pinkpop en als IGGY POP & THE STOOGES op het affiche aangekondigd worden. De groep kende veel succes op Lowlands 2006 en onlangs had de VPRO een indrukwekkende reportage van een bezoek dat Leon Verdonschot bracht aan de zanger in Amerika. Eindelijk zal de Welshe formatie LOSTPROPHETS naar Pinkpop komen. Een vorige keer moest de groep wegens reisproblemen op het laatste moment afzeggen. De groep gaf in december vorig jaar nog een zinderend optreden in 013.

Het programma van de 38ste editie van Pinkpop wordt bekendgemaakt op woensdag 28 februari in Paradiso te Amsterdam. De 38ste editie van Pinkpop zal plaatsvinden in het Pinksterweekend van zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 mei 2007. Het eerste festival vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar het festival 17 keer werd gehouden. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op het evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en zal daar in 2007 voor de 20ste keer plaatsvinden. De start van de voorverkoop is gepland op zaterdag 3 maart.