Ponoka: frisse indiepop uit Canada

02-02-2007 @ 23:51

Op 5 februari 2007 zal het debuutalbum 'Hindsight' van de Canadese groep Ponoka verschijnen bij muzieklabel VOLKOREN. ‘Hindsight’ is een frisse indieplaat waarop typische singer-songwriterelementen worden vermengd met rock, poppy elektronica en een snufje lo-fi, op smaak gebracht met intieme teksten. Voor wie behoefte heeft aan referenties: denk aan Lemonheads, Pavement, Sparklehorse en Eels.
De band is door 3FM geselecteerd als Serious Talent en zal de komende twee maanden in de avonduren gepromoot worden op de zender.
Ponoka (spreek uit: Po-nóó-ka) is een kleine boerengemeenschap in Alberta, Canada, waar jaarlijks in de eerste week van juli de grootste zesdaagse rodeo van het land wordt gehouden. De rest van het jaar valt er minder te beleven. Ponoka is ook de plek waar singer/songwriter Rick de Gier opgroeide en zeventien jaar na dato de naam waaronder hij op het oer-Hollandse label Volkoren debuteert met dit toepasselijk getitelde album.
Hindsight’ werd opgenomen in de studio van René de Vries (this beautiful mess) in hartje Amsterdam en geproduceerd door Minco Eggersman (at the close of every day). Een flinke stap vooruit na de krakkemikkige thuisopnames waarop Rick de voorafgaande jaren in een klein kamertje in Zaandam had zitten zwoegen. Bij gebrek aan een band werd hij in de studio bijgestaan door Minco op drums, René op allerhande instrumenten en zangeres Alice ten Brinke (ex-Kryptonite Garden). Inmiddels is Ponoka wel degelijk een heuse band – een bezield zestal met naast Rick als zanger/gitarist, Pim van de Werken (Silence is Sexy) op bas, Theo Nap (ex-Kryptonite Garden) op gitaar, drummer Lucas Nap, toetsenist Laurens Palsgraaf en zangeres/toetsenist Alice ten Brinke.
Graag sluiten we ons aan bij www.ponoka.org: ‘We are convinced that you will love Ponoka!’
Meer info www.ponokamusic.com