NIEUW ALBUM VAN ART GARFUNKEL

14-02-2007 @ 22:22

Some Enchanted Evening is de titel van Art Garfunkel´s nieuwe album dat op 23 februari a.s. wordt uitgebracht door warner Music. De productie ligt in handen van Richard Perry, bekend van eerdere samenwerkingen met o.a. Barbra Streisand, Diana Ross en Carly Simon.
Art Garfunkel is vooral bekend van het succesvolle folk/rock duo Simon & Garfunkel dat hij in de jaren ´60 vormde met Paul Simon. Het wereldberoemde duo scoorde o.a. in Nederland maar liefst zeven top-10 hits maar viel uiteen in 1970. Garfunkel leek aanvankelijke een filmcarrière te ambiëren, maar keerde na enkele jaren weer terug op het muzikale toneel. In 1979 scoorde hij een megahit met “Bright Eyes” en is sindsdien in de weer met vooral easy listening-poprepertoire en klassiekers uit het Great American Songbook.
Some Enchanted Evening vormt een muzikaal eerbetoon aan een selectie belangrijke Amerikaanse songwriters uit de 20ste eeuw, onder wie Richard Rodgers & Oscar Hammerstein, Irving Berlin, Harold Arlen, Antonio Carlos Jobim en George Gershwin. Liefhebbers van het American Songbook genre zullen zeker herkenning vinden in klassiekers als “Someone To Watch Over Me”, “Let’s Fall In Love”, en “It Could Happen To You”.
Garfunkel heeft voor het repertoire op Some Enchanted Evening een zorgvuldige selectie gemaakt. Het album ademt nu de sprookjesachtige sfeer van de eerdere Breakaway sessies (1975) waaraan producer Richard Perry eveneens te pas kwam. “De songs herinneren mij aan mijn eigen jeugd, toen ik luisterde naar Jo Stafford en Nat ‘King’ Cole, naar Billie Holiday en Frank Sinatra. En later naar Johnny Mathis en Chet Baker.”, aldus Garfunkel.
(warner music)