Single van Vak-A over: Ireen Wüst en Sven Kramer wereldkampioen!

20-02-2007 @ 15:34

Een unieke prestatie, een unieke gebeurtenis!
Maar liefst 35 jaar na Ard Schenk en Atje Keulen-Deelstra heeft Nederland tegelijk de wereldkampioen allround schaatsen bij de heren én bij de dames! Hun namen: Ireen Wüst en Sven Kramer!
Dat weekend zaten 3,4 miljoen mensen aan de buis gekluisterd toen Ireen en Sven, beiden 20 jaar jong, in het Thialf stadion te Heerenveen de gouden medaille en de lauwerkrans kregen omgehangen, luisterden naar het volkslied en de ereronde reden met paard en wagen.
De zeer bijzondere prestatie van Ireen en Sven verdient natuurlijk een lied!
Meteen na de glorieuze overwinning dook Vak-A, samen met producer John Dirne, de studio in om het nummer 'Ireen en Sven' op te nemen. Het resultaat ligt nu in de winkel: een ode aan twee fenomenen! Een eigentijds lied met een hoog meezinggehalte.
'Ireen en Sven' is een bewerking van de Vak-A-hit 'Holland Holland', die tijdens de WK-voetbal wekenlang in de hitparade stond. Het origineel staat als 2e track op deze single.
Vak-A bestaat uit Wim Rijken en André Sharon, schaatsliefhebbers in hart en nieren en beiden al jaren succesvol als zanger. Zo schitterde Wim onlangs in de musical 'Diva's in nood' en scoorde hij hits als 'Voor mij is er maar één' en, in duet met Conny Vandenbos (1988) en onlangs in de remake met Marga Bult, 'Wie weet wat liefde is'. Eind 80-er jaren was André Sharon finalist in de beroemde Soundmixshow (als Shakin Stevens) en scoorde daarna met nummers als 'Short track baby' en 'Sandy'. Jarenlang tourde André met veel succes in het buitenland. Sinds kort is hij terug in Nederland en maakt hij deel uit van het feestduo Vak-A.
De komende weken staan in het teken van de wereldbekerwedstrijden en de WK-afstanden in Salt Lake City (8 t/m 11 maart) en natuurlijk zijn onze kersverse wereldkampioenen Ireen en Sven daarbij. Ook volgen huldigingen en grote feesten en Vak-A is met hun ode aan de twee kampioenen uiteraard van de partij.
Vak-A - Ireen en Sven (berk music)