Essent Awards maakt festivalpartners bekend.

21-02-2007 @ 20:55


De organisatie van Essent Awards heeft de namen bekend gemaakt van de 15 festivals met wie zij dit festivalseizoen nauw gaat samenwerken. Dit alles onder de noemer Essent Awards@festivals.
De belangstelling onder de festivalorganisaties om gebruik te kunnen maken van de Essent Awards@festival regeling was zo groot dat de initiatiefnemers nu al spreken van een succes.
Essent Awards@festivals is feitelijk een uitbreiding van de bestaande Essent Awards, de aanmoedigingsprijs voor veelbelovend poptalent die door Essent 5 jaar geleden in het leven is geroepen. De essentie van Essent Awards@festivals is winnaars van een Essent Award een podium te geven om zich nog meer in de kijker te kunnen spelen op een (of meerdere) van de vele lokale en regionale popfestivals die ons land rijk is.
Dit zijn de festivals met wie Essent Awards dit festivalseizoen een samenwerkingsverband aangaat:

01    Bevrijdingsfestival Drenthe          
02    Bevrijdingsfestival Friesland     
03    Bevrijdingsfestival Roermond            
04    Bevrijdingsfestival Zwolle    
05    Booch? Festival            
06    ConincxPop            
07    Dauwpop                
08    Elastiek
09    Indorppop  
10    Mundial Tilburg
11    New Attraction
12    Paaspop
13    Plugplantsoenpop
14    Solar Weekend
15    TT-festival

Deze festivals kunnen met financiële steun van Essent Awards maximaal 2 van de 10 meest recente Essent Awards winnaars contracteren. De bands mogen maximaal 4 keer gebruikmaken van de regeling.
De Essent Award winnaars die deelnemen aan Essent Awards@festivals zijn: singer-songrapper Wudstik, poprockers a balladeer, singer-songwriter Charlie Dée, reggae-ster Ziggi, rockband Seven, gothrockers  Delain, powerpopper Dennis, popjazzers Room Eleven, countryrockers El Pino and the Volunteers en rapper DiceCream.  
Voor meer informatie over de Essent Awards en over Essent Awards@festivals is te vinden op www.essentawards.nl