NEDERLAND WEER EEN BIJZONDERE BAND RIJKER: MOSS

21-02-2007 @ 22:16

Het is weinig bands gegeven zo fraai te debuteren als het uit Amsterdam afkomstige Moss. Met een indrukwekkend album van start te gaan. Een album met mooie melodieën en fraaie samenzang.

De grote man achter deze band is zanger/componist Marien Dorleijn. Hij wint in 1999 eerst met zijn band Nimbus de Zeeuwse Belofte en vervolgens imponeert hij bij de Grote Prijs van Nederland ('99).  Marien Dorleijn doet tussendoor ook werk als gastgitarist in Caesar. Samen met Caesar's lichtman Bob Gibson legt hij de basis voor een nieuwe band die uiteindelijk Moss genoemd wordt, met Marien Dorleijn op gitaar en zang, Bob Gibson op toetsen, gitaar, Finn Kruyning op drums, Jasper Verhulst  basgitaar. 
Het immer actieve muzieklabel Excelsior Recordings weet de band te strikken en de basis voor het debuutalbum wordt gelegd, Halverwege vorig jaar wordt het contract getekend. Eind 2006 gaat de band met producer Frans Hagenaars de studio in, met als resultaat het album "The long way back"
Het album bevat 14 nummers en is van begin tot eind een ongekend prettig in het gehoorliggend album met verrassende diamantjes. Muziek die bijna on-Nederlands goed is, of moeten we zeggen dat dit gewoonweg een uitstekend kwaliteitsproduct. Steunen die band en geef ze de ruimte om heeeeel erg groot te worden!!!

Het album is vanaf 19 februari verkrijgbaar in de winkels.

Hieronder enkele van de tot nu toe uitermate positieve recensies:
- Met  The Long way Back heeft Moss een plaat met het ene na het andere tijdloze popliedje afgeleverd (Plato)
- Schaamteloos mooi debuut (Oor)
- Fraaie plaat **** (Het Parool)
- De plaat barst bijna uit zijn voegen van de muzikaliteit, de mooie melodien en de creatieve vondsten (Podiuminfo)
- Uitstekend debuut van een band die een prachtige toekomst in het verschiet heeft (nu.nl)
- Dit is popmuziek waar het hart sneller van gaat kloppen (8Weekly)
- Een genot voor de liefhebber van mooie gitaarmuziek (MusicFrom)
- Simpelweg een perfecte popplaat (wobly.nl)
- Er zijn heel veel grote bands die zouden tekenen voor een plaat als The Long way Back, maar Moss heegt hem gemaakt (Plato)
- Een prima debuut (Vrouw)
- Mooi geslaagd (nlpop.blog.nl)
- De band verdient het om met deze plaat wereldberoemd te worden (podiuminfo)