DELAIN VOORPROGRAMMA VAN WITHIN TEMPTATION IN DUITSLAND EN PARIJS

02-03-2007 @ 20:42

Tour ondersteunt internationale release debuutalbum in Duitsland en Frankrijk

De Nederlandse gothic metal band Delain zal in april en mei in 4 grote Duitse steden en Parijs het voorprogramma verzorgen van Within Temptation. Within Temptation treedt op in zalen met een capaciteit van 3- tot 4.000 toeschouwers. De support optredens voor een grote groep buitenlandse gothic-fans zijn daarom de ideale springplank voor de a.s. internationale release van Delains debuutalbum 'Lucidity' in Duitsland en Frankrijk.
Delain maakte in 2006 een uiterst succesvolle start: 'Lucidity' verkocht tot nu toe bijna 6.000 exemplaren, de optredens van de recente clubtour werden goed bezocht en de band won een Essent Award. 'Frozen', de eerste single van het album, heeft behoorlijke support op de Nederlandse radio en bij TMF. Delain is komende zomer op alle grote festivals te bewonderen en vooralsnog de enige Nederlandse band die is bevestigd voor het prestigieuze Fields Of Rock.
De drijvende kracht achter Delain is Martijn Westerholt, ex-toetsenist van Within Temptation. Voor het album 'Lucidity' heeft hij een aantal vooraanstaande (inter-) nationale gothic metal muzikanten om zich heen verzameld: Sharon den Adel (Within Tempation), de Finse bassist Marko Hielata (Nightwish, Tarot) en de Noorse zangeres Liv Kristine (ex-Theatre of Tragedy, Leaves' Eyes). De jonge Nederlandse zangeres Charlotte Wessels neemt het grootste deel van de zangpartijen voor haar rekening. Live is Delain inmiddels getransformeerd tot een volwaardige band: naast Martijn en Charlotte zijn dat Ronald Landa (gitaar/vocals), Ray van Lente (gitaar), Rob van der Loo (bas) en Sander Zoer (drums.)

(cnr entertainment)

DELAIN support WITHIN TEMPTATION:
02 april 2007, Tonhalle, München
04 april 2007, Messe Congresszentrum B, Stuttgart
05 april 2007, Columbiahalle, Berlijn
17 april 2007, Docks, Hamburg
21 mei 2007, Bataclan, Parijs
DELAIN op Fields Of Rock 2007:
17 juni 2007, Biddinghuizen
Zie www.delain.nl voor meer tourdata