YOUMAKEMUSIC.COM festival op vrijdag 13 april

30-03-2007 @ 09:50

YOUMAKEMUSIC.COM presenteert een festival vol nieuwe releases op vrijdag de 13e!
Op vrijdag 13 april vindt in Tivoli de Helling de 2e editie plaats van het YOUMAKEMUSIC.COM festival. Na het eerste succesvolle festival vorig jaar is het tijd voor het tweede deel.

Initiatiefnemer YOUMAKEMUSIC.COM, een digitaal platform van o.a. Sally Forth Records, Excelsior, Munich Records, Konkurrent en Volkoren, presenteert de volgende bands:
Last Days of April (SE) www.ldoa.com
LPG (NL) www.lpgmusic.nl
Daniel Benjamin (DE) www.myspace.com/danielbenjamin
Grim (BE) www.grimmhouse.com
The Hot Stewards (NL/DK) www.myspace.com/thehotstewards

The Hot Stewards maken van de gelegenheid gebruik om hun langverwachte debuutalbum "Cover Up" te presenteren, die 21 april zal uitkomen. Deze sleazy, zelfingenomen pop-rock band presenteert een collectie van klassiekers van de jaren '80, op een luide, gladde en smerige wijze, zoals ze origineel eigenlijk hadden moeten klinken! Denk aan Wham's Edge of Heaven, Rick Astley's Never gonna give you up en The Locomotion, en verwacht mannen in leggings, vergezeld door gitaarsolo's, en kijk uit naar alles wat de jaren tachtig doet herleven. Een perfecte act dus voor een vrijdag de 13e!
Naast The Hot Stewards presenteert ook Last Days of April haar nieuwe album: "Might as well live". Karl Larsson, de motor achter LDOA, heeft bij het maken van dit album mensen als Pelle Gunnerfeldt (Grammy Award winning producer van The Hives en Sahara Hotnights), Mathias Olden (Logh) en Fredrik Granberg ingeschakeld bij het tot stand komen van het album. Zelf heeft hij de volumeknop wat harder gezet, waardoor dit het meest rocky album van LDOA is geworden.
Hun album "Angel Youth" uit 2000 is onlangs uitgeroepen tot één van de tien meest essentiele albums voor 'heartbreak moments' door de invloedrijke Alternative Press.
Qua geluid kun je bij LDOA denken aan een mix van Dinosaur Jr. en Snowpatrol met een Zweeds sausje.
De Duitse Daniel Benjamin (& band) speelde eerder op o.a. Noorderslag en lijkt het hier in Nederland ook goed te doen. De geruchten gaan dat Daniel binnenkort z'n eerste album in Nederland zal uitbrengen, net als het Belgische Grim overigens, dat op Rough Trade een album zal uitbrengen met covers van niemand minder dan Arvo Part.
YOUMAKEMUSIC.COM garandeert een avond die je bij zal blijven als een belevenis in het grijze schemergebied van frisse pop en ranzige rock 'n roll, en dat alles op vrijdag de 13e!
Kaartjes kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar via YOUMAKEMUSIC.COM en Tivoli De Helling.