Katie Melua opent North Sea Jazz Festival 2007

04-04-2007 @ 11:19

Op 12 juli 2007 wordt het North Sea Jazz festival traditiegetrouw geopend met het Corporate Express Midsummer Jazz Gala*. Na bekende artiesten als Randy Crawford, Elvis Costello en Ibrahim Ferrer, geeft Katie Melua dit jaar de aftrap voor de 2e editie van het North Sea Jazz festival in de Rotterdamse Ahoy. Daarnaast zal zij tijdens het festival optreden.
Vanaf het moment dat Melua's debuutalbum Call Of The Search in 2003 in de schappen lag, werd ze in thuisland Groot-Brittannië gebombardeerd tot The Next Big Thing. Ook Nederland viel als een blok voor haar serene easy listening met invloeden uit de jazz en blues. Haar drie concerten vorig jaar in Amsterdam waren in een mum van tijd uitverkocht en ook in Engeland stond ze voor uitverkochte zalen. Dat de zangeres populair is in ons land, blijkt ook uit de nummer één positie van het album 'Piece by Piece' in het album jaaroverzicht van 2005. Ook in haar eigen land is dit album het best verkochte album van 2005.
Katie Melua is afkomstig uit Georgië, maar verhuisde op achtjarige leeftijd met haar ouders naar Belfast en later naar Londen. Tijdens haar opleiding aan de BRIT School for the Performing Arts & Technology ontdekt ze verschillende stijlen muziek, die haar tot op de dag van vandaag inspireren zoals: Queen, Joni Mitchell, Bob Dylan, Irish folk en muziek uit India. Met haar muziek, een mengeling van jazz, folk en blues, zit ze tussen alle genres in - net als de anderen in het rijtje fantastische Britse sterren: Joss Stone, Amy Winehouse en Jamie Cullum. Met Katie Melua is het Corporate Express Midsummer Jazz Gala een prachtige start van de 32e editie van het North Sea Jazz Festival.

Corporate Express Midsummer Jazz Gala met Katie Melua
Donderdag 12 juli 2007
Ahoy - Rotterdam
Entree: € 49,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 20:30 uur.

Kaartverkoop start aanstaande zaterdag, 7 april 2007, om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, Free Record Shops, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl, de bekende voorverkoopadressen en kassa zaal.
* Het Burhmann Midsummer Jazz Gala heeft een naamsverandering doorgemaakt en wordt nu aangekondigd onder de naam Corporate Express Midsummer Jazz Gala.