PINK exclusief op Beatstad Festival op 1 september

11-04-2007 @ 17:13


Zaterdag 1 september a.s. vindt op het Malieveld in Den Haag voor de derde maal het Beatstad Festival plaats. Op dit festival zullen VanVelzen, Ilse DeLange, DI-RECT en PINK optreden.
Voor het Beatstad Festival zijn dit jaar voor het eerst kaarten in geheel Nederland verkrijgbaar. Bij de editie van 2005 (Kane, DI-RECT en Golden Earring) en die van 2006 (Racoon, Van Dik Hout, Krezip en Bløf) kon men alleen kaarten binnen de Haagse stadsgrenzen aanschaffen. De gemeente Den Haag en organisator AT Events hebben besloten om van dit City Festival een landelijk evenement te maken, zodat nu heel Nederland dit unieke festival mee kan maken.
AT Events heeft PINK als grote internationale artiest voor het festival weten te strikken. PINK zal exclusief in Nederland op het Beatstad Festival te zien zijn. Organisator Arwin Touw vertelt: "Pink is dit jaar bezig met een wereldtour en deze datum bleek nog net in haar drukke touragenda te passen. We hebben haar via Mojo Concerts naar Den Haag kunnen halen. Normaliter staat een artiest van dit formaat in een uitverkocht Ahoy' of Gelredome; we zijn dan ook erg trots op haar komst naar Beatstad".
De opbrengst van het Beatstad Festival gaat iedere editie naar een goed doel. In 2005 was dit Unicef en in 2006 ging de opbrengst naar Right To Play. Voor dit jaar is gekozen voor Het Rode Kruis: per bezoeker gaat er € 1,- naar dit goede doel.
Arwin Touw bevestigt dat dit jaar de kaarten al een week vóór de start van de landelijke verkoop uitsluitend in de regio Haaglanden verkrijgbaar zullen zijn. "Het Beatstad Festival wordt in Den Haag zo goed ontvangen, dat we besloten hebben de inwoners een privilege te geven door voor hen in de eerste week 20.000 tickets reserveren. Waar vind je in Nederland een stad waar de inwoners een festival als dit zó omarmen? Dat maakt dit evenement juist zo uniek. De landelijke voorverkoop start 21 april en met deze programmering is de verwachting dat het storm zal lopen. Voorgaande jaren hebben we aanvragen uit het hele land gekregen en dat maakte Beatstad tot een hype", aldus Arwin Touw.