De Kast + Venice op afterparty slotconcert 'Week van de jaren 70'

18-04-2007 @ 20:34

De Kast die vorig jaar een reünieconcert deed, doet dit jaar een beperkt aantal optredens.
Het concert op 27 april staat in het teken van de mooiste songs die afkomstig zijn van de Amerikaanse Westcoast. Grote namen als the Eagles, Doobie Brothers, Fleetwood Mac, Andrew Gold, Christopher Cross, Kenny Loggins, The Beach Boys, Crosby Stills & Nash, The Doors, Creedence Clearwater Revival, Toto, Randy Newman en Venice komen hier vandaan.
Het concert wordt live uitgezonden op Radio 2 en het programma wordt geopend door de Egels. Deze gelegenheidsformatie, met leden uit de band van Veldhuis & Kemper, speelt uitsluitend songs van the Eagles.
Venice is een Amerikaanse folk/country-rock-band bestaande uit de broers/neven Kipp, Mark, Michael en Pat Lennon. De Lennons brengen eigen composities in de stijl van the Eagles, Crosby, Stills, Nash & Young en Jackson Browne. De band werd opgericht in 1977 in Venice, Californië. De Lennons traden onder meer op in begeleidingsbands van Linda Ronstadt, Don Henley en Jackson Browne. Belangrijkste  kenmerk van Venice zijn de ongekend mooie, meerstemmige vocalen. De groep werd in Nederland bekend dankzij een optreden in het radio- en tvprogramma '2 metersessies' van Jan-Douwe Kroeske en is hier inmiddels ongekend populair. David Crosby noemde Venice al eerder: "the best vocal group in the country, and one of the best groups of any kind I have ever heard".

Radio 2 presenteert Motel Westcoast:
Vrijdag 27 april, 20:15 uur, Heineken Music Hall
Voor meer informatie www.radio2.nl en www.motelwestcoast.nl.