Fixkes debuut goud in Belgie

24-04-2007 @ 17:20

Na zeven weken op #1 in de Ultratop 30, airplay op alle relevante radiostations, uitverkochte en juichend onthaalde shows in o.a. de Brusselse AB en de Trix te Antwerpen is het zover:
Kvraagetaan, de debuutsingle van Fixkes is goud in België. Dat wat begon als een hit op MySpace werd dus ook real life een feit, een ongekend fenomeen en aldus een persbericht waard.
Fixkes-voorman Sam Valkenborgh: "Geweldig. Twee maanden op 1 in de Ultratop... Dat is zelfs beter dan Henkie en zijn klein konijntje vorig jaar. Nu kan ik rustig sterven.".
Ook in Nederland slaat Fixkes steeds meer aan. Hun optreden op Motel Mozaïque in Rotterdam werd zeer goed onthaald en wordt de single gedraaid op de radio, dan reageert het publiek meteen.
Fixkes zijn reeds bevestigd voor Oerol en gaan van de zomer nog een aantal fijne festivals bezoeken, voordat na de zomer hun debuutalbum verschijnt.
Over Fixkes:
Ze vroegen het aan en ze kregen hun zin. Vlaanderen viel dit voorjaar al massaal voor Fixkes, zes jongens uit de Antwerpse polder, waar de modder vet is en de verleidingskunst vindingrijk.  
Liedjes als 'Pistoleke', 'Dertiger.be' of 'Lievelingsdier' bezorgden de grootste macho's kippenvel
(en naar verluidt kreeg de percussionist al eens een slipje naar zijn hoofd geslingerd).  
Beestig op het podium, maar proper op hun eigen en 'nooit niet agressief'. Alleen jammer dat ze zo plat klappen.

Fixkes:
Sam Valkenborgh: zang, gitaar
Peter Deckers: gitaar, mondharmonica
Johan Pauwels: bas
Jan Valkenborgh: drums
Bart Palmers: piano
Joris Van den Broeck: percussie
 
Info, muziek en tourdata: www.myspace.com/stabroek  
www.fixkes.be
Platenfirma: www.excelsior-recordings.com
Meer info: http://nl.wikipedia.org/wiki/Fixkes