Traveling Wilburys Collection

10-05-2007 @ 17:13

Bijna 22 jaar na het ontstaan van de unieke formatie en meer dan 10 jaar nadat hun muziek voor het laatst verkrijgbaar was, keren THE TRAVELING WILBURYS op 8 juni terug voor een wereldwijde comeback.
De twee indrukwekkende albums worden gecombineerd in één release. Met vijf videoclips en bonustracks van zeldzame, nieuwe mixen van niet eerder verschenen stukken, én een bonus DVD met een nog nooit eerder vertoonde documentaire.
The Traveling Wilburys Collection zal verkrijgbaar zijn in twee verschillende edities:
· Standard Package : 2 CD´s (Volumes 1 en 3) met bonus tracks, bonus DVD met documentaire en 16 pagina´s tellend verzamelaarsboek.
· Deluxe Edition Set: In linnen gebonden luxe editie inclusief 2 cd´s (Volumes 1 en 3) met bonus tracks, bonus DVD, én een 40 pagina´s tellend verzamelaarsboek met foto´s (in gelimiteerde, genummerde oplage).
Het Wilburys verhaal in een notedop. Wanneer George Harrison in 1988 een b-kant nodig heeft voor een single, roept hij de hulp in van Jeff Lynn, frontman van het Electric Light Orchestra. Lynn haalt Roy Orbison en Tom Petty erbij. Petty schakelt op zijn beurt Bob Dylan in. De twee kennen elkaar nog uit 1968 waneer Dylan Tom Petty and The Heartbreakers inhuurt voor zijn tournee.
Met “Handle With Care” als succesvolle oogst van de samenwerking, besluiten de vijf muzikanten onder de mysterieuze naam The Traveling Wilburys een album te maken. “Traveling Wilburys Volume 1” wordt in oktober 1988 uitgebracht en door pers en publiek zeer lovend ontvangen. Het toonaangevende Rolling Stone Magazine bombardeert het album zelfs tot één van de Top 100 albums aller tijden. Ook commercieel wordt het album een succes: het eindigt op de 3e plaats van de Album charts, verwerft de dubbelplatina status en wordt bekroond met een felbegeerde Grammy Award.
In 1990 is daar het tweede album met de “toepasselijke” titel Traveling Wilburys, Volume 3. Dit album wordt opgedragen aan de inmiddels overleden Roy `Lefty Wilbury` Orbison.
Dankzij hits als “She’s My Baby” en “Wilbury Twist” wordt ook dit album een groot succes.
THE TRAVELING WILBURYS zijn een begrip geworden. Wat niemand had durven hopen, wordt voorjaar 2007 tot een plezierig feit: THE TRAVELING WILBURYS COLLECTION laat een groep herleven met een heel bijzondere geschiedenis!
(warner music)
Kijk voor meer informatie ook op:
www.myspace.com/travelingwilburys
www.travelingwilburys.com.