Chiel Montagne stopt met presentatie van Nederlandstalige Top 20

11-05-2007 @ 09:46

Chiel Montagne is gestopt met de presentatyie van de NL Top 20, een radioprogramma wat wekelijks wordt gemaakt door de Stichting Nederlandse Muziek. Montagne presenteerde de lijst sinds oktober 2005, daarvoor presenteerde hij de lijst bij Radio 192, totdat deze zender stopte met uitzenden. De stichting en Chiel Montagne kwamen financieel niet tot een overeenkomst. Vanaf deze week wordt de presentatie overgenomen door Fred Siebelink.
Chiel Montagne (Bert van Rheenen) staat met zijn lange snor bekend als de promotor van het Nederlandstalige lied. In de jaren '60 begon hij als DJ bij de zeezender Veronica. In die tijd schreef en produceerde hij ook liedjes voor diverse artiesten, waaronder Alexander Curly, Astrid Nijgh en Jaap Dekker.  Hij stapte over naar de TROS om het TV programma “Op Losse Groeven” (wat later natuurlijk “Op Volle Toeren” werd) te presenteren. Daarnaast maakte hij ook nog programma's voor Radio 2. “Op Volle Toeren”  heeft bijna 20 jaar gelopen, daarna is er – volgens vele fans - nooit meer zo’n succesvol concept bedacht voor het Nederlandse lied.

Fred Siebelink
Fred Siebelink was jaren lang de sidekick van Rob Stenders, die tegenwoordig weer een eigen programma heeft op 3FM. Siebelink zal naast de presentatie van de NL Top 20 ook de productie van het radioprogramma gaan doen.

John de Mol sr. wordt adviseur
John de Mol sr, de vader van John de Mol, is sinds kort adviseur van de Stichting Nederlandse Muziek. John de Mol sr was voorheen ondermeer directeur van Conamus (tegenwoordig Buma Cultuur).

NL Top 20 via 35 lokale omroepen
De NL Top 20 wordt momenteel via 35 lokale omroepen in Nederland uitgezonden. Dit aantal wordt binnenkort aanzienlijk uitgebreid omdat het programma dan met gesloten beurzen kan worden aangeboden. Nu betalen lokale omroepen nog en bijdrage in de productiekosten. In het radioprogramma geeft Siebelink een overzicht van de Nederlandstalige Top 20 en daarnaast praat hij wekelijks met een bekende Nederlandse artiest over zijn leven en werk en natuurlijk over muziek.
De NL Top 20 wordt geproduceerd door Stichting Nederlandse Muziek. De initiatiefnemers van de Stichting Nederlandse Muziek willen hiermee een landelijk platform creëren waar Nederlandse artiesten alle aandacht krijgen. Naast Siebelink zal de show ook vaker worden gepresenteerd door bekende Nederlanders zoals o.a. Frans Bauer. Dit weekend is Bastiaan Ragas te gast in de NL Top 20.

info: www.chielmontagne.nl

www.stichtingnederlandsemuziek.nl