CD THEO MAASSEN en 'Gouden pik' voor Ronald Koeman

25-05-2007 @ 15:13

Na afloop van de laatste training van PSV heeft hoofdcoach Ronald Koeman uit handen van de Eindhovense cabaretier Theo Maassen de ‘Gouden pik’ gekregen, een prijs omdat PSV op de laatste speeldag van de competitie tegen de verwachting in toch landskampioen werd. Koeman kon de geste van Maassen zeer waarderen.
Voorheen was Theo Maassen niet te beroerd om iets van PSV te ontvreemden uit het Philips Stadion, maar de supporter kwam nu dus iets brengen. Maassen was op De Herdgang om een CD te overhandigen van Radio 1 Langs de lijn, met daarop het integrale radioverslag van zondag 29 april. Op die bloedstollende middag verspeelde AZ de titel, kwam Ajax net te kort en trok PSV aan het langste eind. Miljoenen luisteraars zaten gekluisterd aan de radio om die onwerkelijke ontknoping te volgen. “De les is dat er altijd hoop is”, zei Maassen, die onder grote mediabelangstelling het eerste exemplaar van het schijfje (een dubbel-cd) uitreikte aan Koeman. “Het was onbeschrijflijk wat er die middag gebeurde, maar tóch is het geschreven. Ik vind het een eer om dit aan je te geven.
Een dubbel-cd van de Langs de Lijn-uitzending voor de hoofdcoach. 

Vervolgens pakte Theo Maassen zijn rugzak en liet hij weten nog wat te hebben. Deze keer was het dus géén vermiste beker uit de prijzenkast van de club - iedereen hield zijn hart al vast - maar een gloednieuwe bokaal. De ‘Gouden pik’ is vernoemd naar een uitspraak van Ajax-trainer Henk ten Cate, die op de bewuste zondag in de pers zei dat Ronald Koeman er eentje heeft. Volgens Maassen is het een wisseltrofee die door Koeman met een grote glimlach in ontvangst werd genomen. “Als je het grootste deel van de competitie bovenaan staat, is het wel terecht. Maar Henk ten Cate heeft ook wel een beetje gelijk”, aldus Koeman, die zei snel naar het integrale radioverslag van Radio 1 te gaan luisteren.
bron: www.psv.nl