BLØF's UMOJA Live opent Film by the Sea

25-05-2007 @ 17:13

Met de première van Een manier Om thuis Te Komen - UMOJA Live opent Film by the Sea op vrijdagavond 14 september 2007 haar 9e editie. Dit is 21 mei bekendgemaakt op de receptie van Film by the Sea, tijdens het Filmfestival van Cannes.
Een manier Om thuis Te Komen - UMOJA Live is de eerste bioscoopfilm van BLØF. De muziekdocumentaire laat zien hoe de CD/DVD UMOJA tot stand is gekomen en geeft een vervolg aan het project: de reden voor het maken van de film. Bijna alle artiesten, die tijdens de dertien reizen van BLØF over de vijf continenten hebben meegewerkt aan UMOJA, werden naar Nederland gehaald voor een unieke reeks concerten. De concertbeelden vormen samen met het imponerende verhaal van Peter, Bas, Norman en Paskal, over muziek, elkaar en de wereld, de basis van de film.
De CD/DVD UMOJA ontving diverse onderscheidingen, werd het best verkochte album in Nederland van 2006 en is met dubbelplatina bekroond.
Een manier Om thuis Te Komen - UMOJA Live is vanaf 20 september in heel Nederland in de bioscoop te zien. De film is geregisseerd door Chiem van Houweninge Jr en Peter Slager, geproduceerd door Kees Kasander en wordt gedistribueerd door Benelux Film Distributors. Een speciale soundtrack van de film zal vanaf 31 augustus verkrijgbaar zijn.
De 9e editie van het Internationale Filmfestival Film by the Sea vindt plaats van 14 tot en met 23 september 2007. Film by the Sea is met 40.000 bezoekers het grootste culturele evenement van Zeeland. Het gehele programma wordt 16 augustus bekendgemaakt. De voorverkoop begint 1 september.

Voor meer informatie www.filmbythesea.nl