AUSTRALISCHE TOP ROCK: HEIFER

05-06-2007 @ 12:32

De Australische muziekscene is de laatste tijd vooral in de belangstelling gekomen door Wolfmother en daarvoor door Jet. Maar er gebeurt veel en veel meer spannends. Het uit Alkmaar afkomstige Undertow-Recordings (distributie via Sonic Rendezvous) is gespecialiseerd in Australische rock. Vooralsnog richtte dit label zich op de weelderige rock ’n roll scène uit Melbourne (oa Peeping Tom, The Blacklist, Digger & The Pussycats, Immolate, Wicked City, The Drones, e.v.a.)
Met Heifer als nieuwste act op Undertow wordt nu ook de nieuwe lichting Australische metalbands uit Sydney onder de aandacht gebracht. Ook in deze scène gebeurt heel wat (oa Tourettes, The Butterfly Effect, Marc Of Cain, Parkway Drive). Het debuut album van Heifer, The Judas Belt, is een 10 track furieuze alternatieve metal aanval op de oren. De band combineert ultra heavy gitaarriffs met de melodieuze zang van Rob Smith. Invloeden van Alice In Chains, System Of A Down en Tool smelten moeiteloos samen.
Het album gaat vergezeld met een DVD met daarop de zeer mooie videos van de band en een interview. De band komt in eind juni en juli naar Europa en speelt oa:

29 juni: De Cave - Amsterdam (NL)
20 juli: Straatfestival - Kortrijk (B)
21 juli: OJC Compas - St Niklaas (B)

Heifer "The Judas Belt" (cd/dvd)
Label: Bonza Records / Undertow-Recordings / Sonic Rendezvous
www.undertow-recordings.com
www.myspace.com/heiferband