ROCKIT Open Air 2007 programmering bekend

18-06-2007 @ 17:19

Op zaterdag 28 juli vindt alweer de 3e editie van ROCKIT Open Air plaats op de prachtige locatie aan de Maarsseveense Plassen. De uitgestrekte weiden, gelegen in hartje Nederland, vormen met haar leuke strandje en grasvelden, speelplaatsjes en het speeleiland op het water, het kenmerkende decor van dit 12 uur durende dance spektakel. ROCKIT Open Air staat bekend om zijn brede muzikale programmering en daarnaast is er ook veel te beleven op visueel, theatraal en speelgebied.
Rockit Open Air is in twee jaar tijd uitgegroeid tot een op zichzelf staand evenement dat naast een gevarieerd aanbod van de huidige en populaire dancemuziek ook de vele substromingen die hieraan zijn gerelateerd biedt. Met meer visuele, theatrale en belevingsaspecten is Rockit Open Air een evenement waar de beleving de boventoon voert. Muzikaal gezien is het weer smullen dit jaar. In totaal acht stages, volgepropt met een bonte stoet aan artiesten, van techno tot house, van hiphop tot progressive, van lounge tot latin en bovenal ijzersterk. Want artiesten als Ricardo Villalobos, Carl Craig, Paco Osuna, Layo & Bushwacka, Ellen Allien, D. Ramirez en Guy Gerber zijn dit jaar nergens anders op een Nederlands outdoor festival te bewonderen.
Traditiegetrouw wordt er op ROCKIT Open Air samengewerkt met verschillende organisaties uit het Nederlandse dancelandschap. Oude bekenden van voorgaande jaren gecombineerd met een aantal nieuwe partijen, zorgen dit jaar voor een spectaculaire en vooral zeer afwisselende line up!

ROCKIT Open Air zou ROCKIT Open Air niet zijn zonder een ROCKIT mainstage. Het inmiddels beruchte en geroemde techno concept van FCA Music biedt dit jaar, naast nationale toppers als Bart Skils en Remy, verschillende buitenlandse helden als Paco Osuna, Oscar Mulero en Deetron. Pompende en rollende technobeats zijn hier de gehele dag het devies. En net als afgelopen jaar zorgt Steve Rachmad voor een knallende afsluiting.
Ook het gezelligste DJ café in Amsterdam, TWSTD (vooral bekend vanwege zijn befaamde DJ Contests), host dit jaar weer een eigen stage op ROCKIT Open Air en de line-up liegt er niet om! Ricardo Villalobos en Melon zorgen voor een minimale zomerse festivalsound, terwijl Carl Craig verantwoordelijk is voor een portie onvervalste Detroit techno. Daarnaast kan je ook genieten van ondermeer Adam Freeland, Funk d’ Void en vele andere toppers die gezamelijk een heerlijke gevarieerde sound neer zetten.
Absolute Music en oude bekende 365Mag slaan tijdens ROCKIT Open Air de handen ineen en zorgen voor een verfrissende combinatie van artiesten, met ondermeer Layo & Bushwacka!, Ellen Allien en Dirt Crew, Guy Gerber en natuurlijk de sound van 365Live. Te veel om op te noemen eigenlijk, maar zeker een absolute aanwinst voor het festival.
Natuurlijk is RUSH er dit jaar weer bij met haar Raw Urban Sexy House tent. De afgelopen jaren waren zowat alle Nationale housetoppers aanwezig en ook dit jaar wordt er met Roog, Victor Coral, Laidback Luke en Marcello weer flink uitgepakt. Als special guest komt dit jaar één van de heetste houseproducers, D. Ramirez, over vanuit Engeland.
Bas & Ram waren vorig jaar al een groot succes met hun Déja Vu stage. Dit jaar zijn ze terug met TranceSetterz, hun nieuwe trendsettende tranceconcept. DJ’s Sean Tyas, DJ Choose, Cosmic Gate aka Bossi en vele anderen voeren je mee naar ongekende hoogten boven de Maarsseveense Plassen.
Tweede nieuwkomer dit jaar is ADDICTS. Voor de echte sneakerliefhebber die van een feestje houdt, hebben zij DuvelDuvel zo ver gekregen om voor het eerst sinds lange tijd weer een optreden te verzorgen. Nog meer reden voor een feestje dus! Tel daarbij DJ’s als Mr. Wix, SP en afsluiter Opgezwolle op en de newbee’s zijn nu al here to stay!
Ook nieuw op het festival is TIPI Village Een ode aan 100% Isis, omdat zij dit jaar haar vijftien jarig jubileum in de muziek business viert. Een heus spiritueel dorpje op het strand van de Maarsseveense Plassen, waar zij met Boris Werner, Carlos Valdes, Sandeep, Nuno dos Santos en vele anderen een bijzonder eigen feestje binnen het festival bouwt!
De laatste nieuwkomer op ROCKIT Open Air is Island Samba op het welbekende speeleiland. Dit eilandje, met zijn fonkelende waterval en ligging op het water, heeft alles in zich van een zeer sexy sfeertje. Dit jaar worden voorgaande jaren in dat opzicht zeker overtroffen. Met een tropische aankleding en de latin house grooves van onder ander D-Rashid, Benny Rodrigues, Robert Feelgood en Bart van Liefland.
 
De complete line up voor ROCKIT Open Air 2007.
ROCKIT:
Oscar Mulero (ES), Paco Osuna (ES), Steve Rachmad, Deetron (CH), Remy
Benny Rodrigues, Bart Skils, Warren Fellow, Juan Sanchez
 
The Sunny Side Of Twstd:
Carl Craig (USA), Ricardo Villalobos (CL), Adam Freeland (UK)
Funk d’ Void (UK), Billy Nasty (UK), Melon, F.O.X. (TWSTd DJ Contest)
San Proper, Dave Ellesmere, Vincenzo De Bull (TWSTd DJ Contest)
 
Absolute Music & 365Mag:
Layo & Bushwacka! (UK), Ellen Allien (D), Tobi Neumann (D), Guy Gerber (D)
Dirt Crew - Live (D), Michel de Hey, Warren Fellow, Dunca de la Funk, 365Live
Paul Sparkes (UK)
 
RUSH:
D. Ramirez (UK), Roog, Laidback Luke, Victor Coral, Brian S, Marcello
Joey Daniel, Jaziah
 
TranceSetterZ:
Sean Tyas (CH), Dj Choose (DK), Cosmic Gate aka Bossi (D), Bas&Ram
Menno de Jong, Jochen Miller, 4 Strings, Charly vs Nazzz, Alex O Rion
 
Addicts:
Opgezwolle, DuvelDuvel, Mr. Wix, SP, The Flexican, Manga
Fullscale vs Goodgrip, Civil, D.E.F., Cream
 
TIPI Village:
100% Isis, Boris Werner, Sandrien, Nuno dos Santos, Juan Sanchez
Sandeep, Carlos Valdes, Tommy
 
Island Samba:
D-Rashid, Benny Rodrigues, Rishi Bass, Jeroenski, Robert Feelgood
Bart van Liefland, Eduardo Ramirez
 
Acht stages in totaal, met een line up die niet alleen de breedte maar ook de diepte in gaat. Stages waar de meest uiteenlopende artiesten hun set en/of performance neerzetten. Kortom: be prepared, want ROCKIT Open Air gaat weer helemaal los dit jaar!
 
ZATERDAG 28 JULI 2007
ROCKIT OPEN AIR
MAARSSEVEENSE PLASSEN
HERENWEG 53, MAARSSEN (UTR)
OPEN VAN 11.00 TOT 23.00
Entree: €35,- ex fee.
Voorverkoop bij via www.rockitopenair.nl / www.fca.nl en TicketBox
Voor meer info www.rockitopenair.nl