DI-RECT EN ROBY LAKATOS OP NIGHT OF THE PROMS 2007

19-06-2007 @ 10:36

Night of the Proms voegt twee namen toe aan de 18de editie van het populaire muziekevenement in Ahoy Rotterdam. Naast de eerder aangekondigde ‘Queen of Disco’ DONNA SUMMER zullen ook de band DI-RECT en de vioolvirtuoos ROBY LAKATOS met het symfonieorkest Il Novecento, het koor Fine Fleur en de Electric Band van John Miles op het podium staan.

DI-RECT
werd in 1999 opgericht door Dick Westland, vader van drummer Jamie Westland, en de muzikant Dennis van Hoorn. Radio-dj Rob Stenders zag de band spelen in Den Haag, raakte onder de indruk en draaide een dag later een demo van het nummer 'Just The Way I Do' in zijn radioprogramma. Vanaf dat moment liep het storm voor Di-rect. De band, bestaande uit Tim Akkerman, Jamie Westland, Frans 'Spike' van Zoest en Bas van Wageningen, werd door Kane onder zijn hoede genomen. Di-rect scoorde met songs als 'Inside My Head', 'She' en 'My Generation'. Hun laatste single 'A Good Thing' kwam begin dit jaar uit, voorafgaand aan hun nieuwste en naamloze album. Het heet voor de buitenwereld dus automatisch 'Di-rect', want 'dit is meer Di-rect dan je tot nu toe ooit hebt gekregen'. Van 15 tot 24 november gaat de groep de uitdaging aan om zijn grote hits te vertolken met symfonische begeleiding op het grote feest van klassiek en pop.

Vioolvirtuoos ROBY LAKATOS werd geboren in 1965 en stamt af van Janos Bihari, de ‘koning van de zigeunerviolisten’. Op negenjarige leeftijd debuteerde hij in een zigeunerorkest. In 1984 behaalde hij een eerste prijs klassieke viool aan het vermaarde Bela Bartok conservatorium in Budapest. Brussel werd in 1986 zijn tweede muzikale heimat. Zijn ongelofelijke talent werd daar opgemerkt door Yehudi Menuhin, waarna zijn carrière vrij snel een internationale wending nam. Met zijn ensemble veroverde Lakatos spelenderwijs de hele wereld. Hij stond op de grote concertpodia van Europa, Amerika, Azië en Australië en concerteerde met o.m. Vadim Repin en Stéphane Grappelli. Aan de zijde van Maxim Vengerov maakte hij met het London Symphony Orchestra grote indruk op het “Genius of the Violin”-festival in Londen. Riccardo Muti nodigde deze duivelskunstenaar uit op het Ravenna Festival en Zubin Mehta vroeg hem naar München en naar het Maggio Musicale in Firenze. Met Roby Lakatos zal Night of the Proms 2007 zeker enkele verrassende wendingen kennen. Want niet alleen klassieke muziek, ook zigeunermuziek, klezmer en jazz zijn deze bijzonder vaardige maar moeilijk te definiëren violist helemaal op het lijf geschreven.

Binnenkort worden nog meer artiesten die op de Night of the Proms zullen optreden bekendgemaakt.

NIGHT OF THE PROMS  

Donderdag 15 t/m zaterdag 24 november 2007
Ahoy' Rotterdam
Entree: 20,00, 23,50, 26,00, 31,00, 34,50, 37,50 en 42,50 euro (exclusief service- en portokosten)
Aanvang: 20.00 uur.