DREAM THEATER IN OKTOBER NAAR ROTTERDAM

21-06-2007 @ 16:30

Na het verbluffende optreden op Fields of Rock, komt Dream Theater dit najaar terug naar Nederland. Tijdens hun Chaos in Motion World Tour doet Dream Theater op dinsdag 9 oktober de Rotterdamse Ahoy aan. De show van Dream Theater wordt voorafgegaan door een optreden van special guest Symphony X. De voorverkoop voor het concert van Dream Theater start 23 juni.
Dream Theater, bestaande uit gitarist John Petrucci, drummer Mike Portnoy, toetsenist Jordan Rudess, bassist John Myung en zanger James LaBrie, is opgericht midden jaren '80 en is één van de grondleggers van de huidige progressieve metalscene. Bijna 20 jaar na hun debuutalbum ('When Dream And Day Unite' uit 1989) heeft de band onlangs haar 9e studio-album afgerond met de toepasselijke naam 'Systematic Chaos'. Wederom heeft Dream Theater het virtuoze vakmanschap van de bandleden gecombineerd met invloeden uit het hele spectrum van rock en metal. Het Pantera-achtige 'The Dark Eternal Night' gaat over een gevecht tussen goed en kwaad, terwijl nummers als 'The Ministry of Lost Souls' en 'In the Presence of Enemies' herinneren aan Pink Floyd en Rush. Afgelopen weekend bewees Dream Theater zichzelf door de gehele Temple of Rock op Fields of Rock in te pakken en ook in Ahoy wordt het publiek weer verrast met de beste en meest unieke mix van progressieve muziek uit de jaren '70 en heavy metal uit de 80's, waarbij improvisatie voorop staat. 
Special guest Symphony X brengt 25 juni hun nieuwe album uit, getiteld 'Paradise Lost', die wat harder klinkt dan de voorgaande releases en teruggaat naar de begindagen van de progressieve metal. Met zijn heavy en agressieve gitaarriffs, pakkende vocalen en orkestrale muziekstukken is Symphony X de perfecte special guest die het publiek voorafgaand aan het concert van Dream Theater zal opwarmen.

Voor meer informatie: www.dreamtheater.net , www.mojo.nl.
DREAM THEATER & SPECIAL GUEST SYMPHONY X
Chaos in Motion World Tour 2007-2008
Dinsdag 9 oktober 2007
Ahoy, Rotterdam
Entree: € 42,50 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur