DAVID SYLVIAN DRIEMAAL IN NEDERLAND

26-06-2007 @ 17:00

Dit najaar geeft David Sylvian drie concerten in Nederland. Op 1 oktober is de Engelse zanger te zien in MC Frits Philips in Eindhoven, op 2 oktober in de RAI in Amsterdam en op 4 oktober in de Oosterpoort in Groningen. De concerten maken deel uit van zijn ‘The World Is Everything Tour’ tour 2007. 

David Sylvian begint zijn carrière als componist, schrijver en zanger van de band Japan, waarmee hij met ‘Adolescent Sex’, ‘Ghosts’ en ‘Nightporter’ bescheiden hits scoort eind jaren ’70 en begin ’80. Na het uiteenvallen van deze invloedrijke band, waarin ook zijn broer Steven Jansen speelde, gaat Sylvian solo en maakt hij diverse albums waarvan ‘Brilliant Trees’, ‘Secrets of the Beehive’ en ‘Blemish’ worden beschouwd als klassiekers. Daarnaast werkt hij regelmatig samen met bekende muzikanten als Ryuichi Sakamoto, Robert Fripp en recentelijk Joan Wasser (Joan As Policewoman).
Onder de projectnaam ‘Nine Horses’ is in 2005 zijn laatste album verschenen. Op dit album doet ook zijn broer weer mee, die hem met Keith Lowe en Takuma Watanabe vergezelt tijdens deze tournee. David Sylvian was in 2003 voor het laatst in Nederland.
An evening with DAVID SYLVIAN: The World Is Everything tour 2007

Maandag 1 oktober
MC Frits Philips - Eindhoven
Entree: € 39,50 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.15 uur.

Dinsdag 2 oktober
RAI Auditorium - Amsterdam
Entree: € 39, € 42, € 45 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur.

Donderdag 4 oktober
Oosterpoort - Groningen
Entree: € 39 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.30 uur.