NIEUWE DOWNLOAD VAN MIST : PERIOD

06-07-2007 @ 10:59

Het 10e downloadliedje van de Nederlandse groep Mist uit digitale albumreeks MIST : PERIOD is beschikbaar. Het nummer is getiteld "Born in the Summer of Love", en - je raadt het al - het klinkt ook als een zomerhitje.
"Born in the Summer of Love" bevat een vocale gastbijdrage van zangeres-liedjesschrijfster Marijn Wijnands van Ma Rain en werd op 28 juni afgemixt en gemasterd in studio Mailmen. Het nummer is alleen in mp3- en ogg-formaat verkrijgbaar, staat op geen enkel Mist-album en is gratis te downloaden tot eind juli via http://www.mist-music.com/28/?212
De eerste negen liedjes uit de MIST : PERIOD-serie zijn daar ook te verkrijgen tegen betaling van 99 eurocent per liedje). Mist bestaat uit Rick Treffers - Ivar Vermeulen - Jaimy Quite - Bart van Kuijk

MIST : PERIOD is het stapsgewijze, digitale album van de Amsterdamse band Mist en is bijna voltooid. In september 2006 startte Mist met het maandelijks opnemen en uitbrengen van een spiksplinternieuw liedje. Elk nieuw nummer werd vervolgens een maand lang gratis on-line aangeboden. Een ambitieus initiatief, zo is inmiddels gebleken. Mist zelf zou de afgelopen periode willen omschrijven als inspirerend en succesvol, maar ook als aardig stressvol.
Opgejaagd door de meedogenloos tikkende klok van MIST : PERIOD bedroeg de periode tussen ruw idee en compleet afgeronde albumtrack vaak minder dan een maand. Periodes van grote inspiratie en eensgezindheid wisselden zich dan ook regelmatig af met periodes van heftige stress en het betere gooi- en smijtwerk. Maar het resultaat stond maand na maand fier overeind, al zeggen we het zelf.
Behalve muzikaal kan MIST : PERIOD ook cijfermatig een succes genoemd worden. In september 2006 had www.mist-music.com nog ongeveer 2.000 unieke bezoekers per maand. De afgelopen maanden is dat gemiddelde gestegen tot 6.000. Vooral in Nederland, Duitsland en Spanje viel een fikse stijging in het aantal paginabezoeken en downloads te bespeuren.
Hoewel MIST : PERIOD dus veel mooie muziek en nieuwe, trouwe luisteraars heeft opgeleverd, bleek de reguliere muziekindustrie nog niet helemaal klaar voor zulk een nieuwlichterij. Voor veel journalisten, dj’s, subsidiegevers en programmeurs blijkt het bestaan van een ouderwets zilveren schijfje nog een absolute voorwaarde om muziek voor vol aan te zien.
Omdat dat in het buitenland niet anders is dan in Nederland, is besloten dat in Spanje, Mexico en Frankrijk “gewoon” een geluidsdrager met liedjes van MIST : PERIOD zal worden uitgebracht via platenmaatschappij Astro Discos.
Of, hoe en bij welk label er in Nederland en omliggende landen een CD zal worden uitgebracht is nog niet helemaal duidelijk. Wel zal, op verzoek van de muziekmaatschappij, het gratis ter beschikking stellen van de laatste twee MIST : PERIOD-tracks (juli en augustus) enigszins beperkt worden – waarbij vanzelf spreekt dat voor trouwe Mist-downloaders ook de laatste nummers gratis zullen zijn.
www.mist-music.com